Vágólapra másolva!
Már csak konszolidált adósságga van a Ferencváros csapatának, amely hazai viszonylatban jó fizetést tud adni játékosainak, mondta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. A klubvezető szerint a Fradinak a nemzetközi kupákban van a helye.

"A jelen gazdasági helyzetben a klubok nagy része a túlélésért küzd, de mi eddig rendezgettük az adósságokat is, természetesen még van hátra, de ezek mind konszolidált adósságok, és most már olyan nincs, hogy kinyitom a szekrényt, és kiesik egy újabb" - nyilatkozta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

A fizetések azonban továbbra sem nyilvánosak a klubnál, bár a Fradinak nincs takargatnivalója. "Nem titok ez, de valahogy itt nem jellemző, hogy ezt napvilágra hoznák. Ha bárki más is megteszi, én is nagyon szívesen kiállok ezzel" - mondta, de úgy véli, azt mindenki tudja, hogy melyik klubnál nagyjából mennyit keresnek a játékosok. "A Ferencváros nem az a klub, amelyik a legtöbbet tudja fizetni, de előkelő helyen van a magyarországi viszonyokhoz képest, és ennek így is kell lennie. Többször elmondtam, ha egy a nemzetközi kupákban stabilan teljesítő klubról akarunk beszélni, akkor sokkal nagyobb költségvetés kell."

A vezérigazgató a sportdiplomáciában elért sikereket is fontosnak tartja. "Ha valaki nekem azt mondja három évvel ezelőtt, hogy most a European Club Associationben a PSV Eindhovennel írunk közösen könyvet a klubmenedzsmentről, akkor lehet, hogy megmosolygom" - emelt ki egy példát erre is Orosz.

Úgy érzi, a játékoskeret erőssége is őket igazolja, neves kluboktól igazoltak, a Fradinak a nemzetközi kupákban van a helye. "Ha megnézzük a hátvédsorunkat, akkor a Hamburgtól, a Werder Brementől és a Real Madridtól is érkezett játékosunk” - mondta

Noha a Ferencváros is Törökországban edzőtáborozott, mégsem engedte el játékosait a válogatott egyhetes összetartására. "Nekem nagyon fontos a válogatott, ennél csak a Fradi fontosabb. De az első tétmérkőzésünk március 2-án van, a válogatott első tétmérkőzése valamikor ősszel lesz. Ráadásul egy új kerettel kellett megismerkednie a vezetőedzőnek. Mi így döntöttünk, hogy erre az összetartásra a Ferencváros játékosai nem mennek, de előtte, az itthoni összetartásokon részt vettek, Thomas Doll edzővel együtt találkoztunk Pintér Attilával is, ahol Thomas elmondta, mindenben segíti majd a szövetségi kapitány munkáját, ha ő erre igényt tart. Természetesen, amint elkezdődik a bajnokság, a játékosaink mindig rendelkezésre fognak állni."