Élő:
Vágólapra másolva!
Xavinak nem tetszik José Mourinho taktikai felfogása, de az sem kápráztatja el a Barca középpályását, amilyen játékkal a Chelsea BL-t tudott nyerni 2012-ben.

A spanyol válogatott játékos dicsérte viszont korábbi barcelonai edzőjét. "Pep Guardiola egy fontos személy a számomra" - mondta a Bayern München jelenlegi tréneréről, majd így folytatta. "José Mourinhót viszont olyan szakembernek tartom, akit semmi más nem érdekel, csakis a csapata eredményessége. Azt mondja, hogy ő a különleges, azaz a Special One, mivel több országban is sok címet nyert a klubjaival, nekem viszont nem tetszik az, ahogyan a csapatai futballoznak" - fogalmazott a január 25-én 34 éves Xavi.

"Ki emlékszik már arra az Interre, amely 2010-ben Bajnokok Ligáját nyert? Nekem nem sok emlékem van róluk, ellenben például Johan Cruyff korábbi csapatairól" - méltatta az Ajaxszal és a Barcelonával is új stílust teremtő holland trénert.

Xavi kritizálta a Chelsea korábbi edzőjét, Roberto Di Matteót is, aki a csapatával a 2012-es kiírás elődöntőjében éppen a katalánokat búcsúztatta.

"Di Matteo ugyanolyan volt, mint Mourinho. BL-t nyert a Chelsea-vel, de az nem volt játék, amelyet mutattak. A csapatunk filozófiája miatt örülök, hogy a Barcelonában futballozhatok."

Xavi korábban többször is kritizálta Mourinho Realnál alkalmazott taktikáját, de azt is, ahogyan a tréner a spanyol válogatott kapussal, Iker Casillasszal bánt.

José Mourinho Chelsea-je a harmadik helyen áll a Premier League-ben, a BL-ben a legjobb nyolc közé jutásért a Galatasarayt kapta.

Xaviék csak a jobb gólkülönbségükkel vezetik a spanyol bajnokságot, de hétvégén változhat a helyzet, a Barca ugyanis a második Atlético otthonába látogat.