Vágólapra másolva!
Hiába a sok kritika, van egy statisztika, amely azt mutatja, David Moyes felülmúlja a Manchester United korábbi legendás edzőit.

Nem mondhatjuk, hogy jól kezdte a 2014-es évet a Manchester United, amely sorozatban három meccset bukott el: a bajnokságban a Tottenham, az FA-kupában a Swansea, a Ligakupában a Sunderland fricskázta meg David Moyes csapatát, igaz, utóbbi sorozatban még lesz visszavágója is az elődöntőnek, azaz még él a remény a továbbjutásra.

Moyest rengetegen támadják amiatt, hogy a Manchester United gyenge szezont fut, mert bár a csapat a BL-ben ott van a legjobb 16 között, a bajnokságban az Arsenallal szembeni tizenegypontos hátrány szinte lehetetlenné teszi a címvédést.

Moyes a nyáron vette át a csapatot a legendás Alex Fergusontól, és az első évére nem nagyon lehet büszke - mondanánk, ha ránéznénk a tabellára. Pedig van egy statisztika, amely azt mutatja, hogy Moyes kezdte a legjobban manchesteri munkásságát, az első harminckét mérkőzéséből ugyanis tizennyolcat megnyert a csapat, ilyen statisztikára pedig olyan nagyságok sem voltak képesek az első évükben, mint Ferguson, Ron Atkinson, Tommy Docherty, Dave Sexton vagy a legendás Matt Busby, akivel története első BEK-sikerét aratta a MU még 1968-ban.

A számok tehát megvédik Moyest, kérdés, a vezetőség mennyire lesz vele türelmes, ha végül sem a Ligakupában, sem a BL-ben nem sikerül valami emlékezeteset produkálni. A MU szezonjáról és csapat problémáiról bővebben itt olvashat.