Vágólapra másolva!
A Racing Santander kivonult ugyan a pályára Real Sociedad elleni Király-kupa párharc visszavágójára, de a meccset nem akarta lejátszani.

A Primera Divisiónból 2012-ben esett ki a Santander, amely az előző idényben a másodosztálytól is búcsúzott. A jelenleg a harmadosztály egyes csoportját vezető csapat a Király-kupában két élvonalbeli ellenfelet, a Sevillát és az Almeríát is kiejtette, a Real Sociedad elleni negyeddöntő első meccsét viszont 3-1-re elbukta.

A visszavágóra azonban nem került sor, mert bár a Santander felállt a középkezdéshez, de amikor a bíró jelt adott a kezdésre, a játékosok nem mozdultak el a középkörből, így a játékvezetőnek nem volt más választása, lefújta a meccset.


A sztrájk oka, hogy a játékosok hónapok óta nem kaptak fizetést, és már a meccs előtti napon kilátásba helyezték, hogy ha Ángel Lavin nem mond le, akkor nem játsszák le a meccset. Nemcsak a játékosok, a drukkerek is harcban állnak az elnökkel, akit az Almería elleni kupameccsen a lelátón támadtak meg.

A mostani incidens után a spanyol szövetség nagy valószínűséggel 3-0-val a Sociedadnak adja majd a visszavágót, a baszk csapat a Barcelonával találkozik majd az elődöntőben.