Vágólapra másolva!
Vasárnap óta a Real Madrid korosztályos csapataival készül Tajti Mátyás, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U17-os csapatának a 15 éves játékosa. A középpályás nehéz döntés előtt áll, mert az FC Barcelona már szerződést ajánlott neki, miután decemberben meggyőzte a katalán klub vezetőit. Legkorábban nyáron kaphat profi szerződést.

Tajti Mátyást tavaly szeptemberben a Hagi Akadémia által szervezte Kelet Csillagai Kupán a konstancai utánpótlástorna legjobb játékosának választották, és a pfla.hu szerint már akkor spanyol játékosmegfigyelők látószögébe került.

Ősszel Barcelonában az Espanyol ellen szerepelt az U16-os válogatott, amelyben remek teljesítményt nyújtott, ezt követően az FC Barcelona meghívta egy egyhetes tesztelésre. Decemberben a gránátvörös-kékekhez elkísérte a játékost az apja, Tajti József, aki történesen a Puskás Akadémia szakmai igazgatójaként dolgozik.

A próbajátékon megfelelt, a Barcelona hivatalosan is felvette a kapcsolatot a Puskás Akadémiával, és hároméves szerződést ajánlott a középpályásnak.

Tajti Mátyás Madridban Forrás: www.pfla.hu

Időközben a másik spanyol sztárcsapat, a Real Madrid is felfigyelt a tehetséges felcsúti játékosra, aki jelenleg a spanyol fővárosban újabb tesztelésen vesz részt. A fiatal focista vasárnap érkezett meg Madridba, és Valdebabasban, a Real Madrid Sportvárosban hétfőn és kedden az U16-os, szerdán pedig az U17-es csapat edzésén vett részt, a spanyolok tehát az idősebbek között is kipróbálták. Vasárnapig marad Madridban, ahol további tréningeken bizonyíthat.

Tajti József szakmai igazgató a pfla.hu-nak nem kívánta értékelni fia madridi és barcelonai teljesítményét, arra azonban felhívta a figyelmet, hogy a FIFA 16 éves kortól engedélyezi a fiatalok nemzetközi átigazolását, vagyis egy esetleges profi szerződés 2014 júniusában, a játékos 16. születésnapja után léphet legkorábban életbe.

Tajti Mátyás tavasszal még mindenképpen Felcsúton készül majd, és vélhetően pályára lép a húsvéti Puskás-Suzuki-Kupán, ahol akár ellenfélként is szembe kerülhet a Real U17-es focistáival.