Vágólapra másolva!
Egyelőre csak klubjára, a holland Heerenveenre szeretne koncentrálni, Otigba Kenneth, a csapat utánpótlás-válogatott védője, így nem tudja, hogyan fogadná, ha a nagyválogatottba is meghívást kapna.

Hazai környezetben, Gyulán ünnepli a karácsonyt Otigba Kenneth, a holland Heerenveen labdarúgócsapatának magyar utánpótlás-válogatott védője. A fiatal játékos idén játszotta be magát a Heerenveen kezdőjébe, s középső védőként már öt gólnál tart.

"Huszonkettedikén érkeztem haza és január másodikán már edzésre kell jelentkeznem" - nyilatkozta Otigba a Beol.hu érdeklődésére. Elmondta, nagy megtiszteltetés számára, ahogy az egykori világklasszis csatárral, Marco van Bastennel dolgozhat együtt.

"Nagyon pozitívan hat a csapatra, magabiztos ember, bár edzőként még nincs akkora tapasztalata, de tekintélye már igen. Amikor ő beszél, mindenki figyel rá, a tanácsait megfogadja. Nagyon ért a futballhoz és edzőként is rengeteget fejlődött" - nyilatkozta róla.

Arra a kérdésre, hogy mit szólna, ha a magyar szövetségi kapitány meghívót küldene, azt válaszolta, erre még nem tud mit válaszolni.

"Minden porcikámmal arra koncentrálok, hogy a klubomban nyújtsak jó játékot és haladjak előre. Ha eljön az idő, s valamikor megérkezik a meghívó, akkor ráérünk erről beszélni" - mondta.

A játékos még novemberben azt nyilatkozta a Voetbal Internationalnek, hogy miután még nem játszott a felnőtt válogatottban, így arra is lenne esélye, hogy Nigériai színeit válassza.

"Édesapám azt szeretné, ha nigériai válogatott lennék, édesanyám azt szeretné, ha magyar. Valakinek biztos csalódást fogok okozni" - mondta akkor a játékos.