Nyolcperces Pedro-tripla hozta ki a pokolból Barcát

Pedro, FC Barcelona
Barcelona's forward Pedro Rodriguez shoots to score his third goal goal during the Spanish league football match Getafe CF vs FC Barcelona at the Alfonso Perez Coliseum in Getafe on December 22, 2013. AFP PHOTO / DANI POZO
Vágólapra másolva!
Hiába kezdett katasztrofálisan a Getafe otthonában a spanyol bajnokságban címvédő Barcelona, kétgólos hátrány után Pedro parádézni kezdett, és egymaga eldöntötte a találkozót. Előbb szerzett egy triplát, majd gólpasszt adott, végül kiharcolt egy büntetőt. 

A tinicsatár szemtelensége mentette meg a Realt

La Liga, 17. forduló:
Getafe - FC Barcelona 2-5 (2-3)
gól:
Escudero (10.), Lisandro Lopez (14.), ill. Pedro (34., 40., 42.), Fabregas (68., 72. - büntetőből)

Egy Barca-ziccerre már a tizedik percben góllal válaszoltak a hazaiak, Lafita gyönyörű sarkazós passzával Escudero az ötösig száguldott, és éles szögből ellőtte a kapus lába mellett a labdát (1-0). Négy perc kellett az újabb gólhoz, egy jobboldali szöglet után a Barca-védők amatőr helyezkedését kihasználva Lisandro Lopez teljesen egyedül fejelhetett a kapuba (2-0).

Sok biztatót nem tudott mutatni szurkolóinak a bajnok Barca, a 34. percben mégis sikerült szépítenie: Fabregas kiugratása után Pedro emelését nem tudta védeni a kapus (2-1). Három perc múlva Sergio Roberto egyenlíthetett volna, ám az ötös bal sarkáról fölé tüzelt. Megtette helyette Pedro, a spanyol csatár a balösszekötő helyén lépett meg, majd befele kanyarodott, és jobbal óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (2-2).

Pedro varázslata folytatódótt, nyolc percen belül a harmadik gólját is megszerezte, Jordi beadása után egy lecsorgó labdát gyűjtött be, és irgalmatlanul bevarrta a kapu bal oldalába (2-3).

Tíz góllal már Pedro a Barca legeredményesebb játékosa a bajnokságban.

A fordulás után egy darabig semmi sem zavarta a magabiztossá vált Barcát az előny tartásában, ám a 60. percben közel volt az egyenlítés: Castro került ziccerbe egy visszahúzós csellel, de közelről elvétette a bal alsó sarkot.

Ezzel el meg is pecsételődött a hazaiak sorsa, mert a másik kapunál Fabregas nem hibázott, a 67. percben Pedro labdáját lesről indulva közelről lőtte a kapuba kapásból (2-4). Pedro percekkel később egy büntetőt is kiharcolt, ebből Fabregas végleg elsüllyesztette az ellenfelet (2-5).