Vágólapra másolva!
Miközben az angol sajtó arról írt, hogy Glenn Hoddle és Guus Hiddink a legnagyobb esélyes a Tottenham kispadjára, de Fabio Capello mellett az iráni szövetségi kapitány, Carlos Queiroz, valamint a hollandokat irányító Louis van Gaal is érdeklődik a munka iránt, a londoni klub egy merész huszárvágással 18 hónapos szerződést kötött azzal a Tim Sherwooddal, aki a múlt héten menesztett Andre Villas-Boas helyét ideiglenesen átvette.

A 44 éves szakember játékosként szerepelt a Blackburn, a Tottenham és a Portsmouth csapataiban, háromszor volt angol válogatott, és 2008-ban, Harry Redknapp menedzsersége idején csatlakozott a Spurs edzői teamjéhez.

"Muszáj volt változtatnunk a szezon közepén, mert úgy éreztük, ez szolgálja a klub érdekeit" -. nyilatkozta Daniel Levy klubelnök. "Nagyszerű csapatunk van, és tartozunk annyival a játékosoknak, hogy olyan edzőt találjunk, aki a legjobbat hozza ki belőlük. Szerencsés helyzetben vagyunk, hogy olyan tehetséges edzőnk van, mint Tim Sherwood."

Tim Sherwood, a Tottenham Hotspur edzője a Southampton elleni meccsen, 2013. december 22. Forrás: AFP/Glyn Kirk

Sherwoodnak semmilyen vezetői tapasztalata nincs, ugyan a Blackburn 2012 októberében felkérte menedzsernek, de a Spurs elutasította a megkeresést.

A szurkolók egy dolog miatt biztosan megkedvelték eddigi ténykedését: a szakember ugyanis azonnal visszavette a csapatba a Villas-Boas által mellőzött és kiközösített togói csatárt, Emmanuel Adebayort, aki a szezonban először volt kezdő (korábban egyszer léphetett pályára csereként), és mindjárt két gólt szerezve 3-2-es győzelemre vezette csapatát a Southampton otthonában.