Vágólapra másolva!
Huszti Szabolcs nyerte a magyar Aranylabdát, az NB1.hu szavazásán ő kapta a legtöbb szavazatot a sportújságíróktól. Huszti az NB1.hu-nak adott interjúban elmondta, amire korábban már többször is utalt, hogy nem kíván visszatérni a magyar válogatottba.

"Gondoltam, hogy Szalai Ádám és én köztem dől el a cím, mert sajnos csak mi ketten játszunk olyan magasan jegyzett bajnokságban, mint a Bundesliga. Amióta másfél éve visszajöttem Hannoverbe, szereztem huszonegy gólt, adtam huszonkét gólpasszt, tehát a statisztikám sem rossz" - felelte Huszti arra a kérdésre, meglepte-e, hogy ő nyert.

Huszti az ősszel hat gólt és hat gólpasszt jegyzet a Hannoverben, amivel ő vezeti a kanadai táblázatot a csapatban, de így is akad némi hiányérzete, mert úgy érzi, lőhetett volna még két-három gólt. "Ott kellene állnunk, ahol most a Schalke áll, tehát a hatodik hely környékén. Voltak szép győzelmeink, de fontos pontokat hullajtottunk el nyerhető meccseken, és belesodródtunk egy nagyon rossz sorozatba. Több van ebben a csapatban, mint amit mutattunk az ősszel, ha mentálisan jobbak vagyunk, több meccset behúztunk volna" - mondta Huszti, aki csalódott a Hannover 12. helye miatt.

Huszti hat gól után ünnepelhetett az ősszel a Hannover mezében Forrás: AFP/Philipp Guelland

A szélen és középen is bevethető középpályás azt mondja, Hannoverben jól érzi magát, és tisztában van azzal, hogy a topklubok nem a 30 éves játékosok kapkodnak, de ha érkezne egy számára és a Hannover számára is előnyös ajánlat, azon elgondolkodna. Husztival kapcsolatban a válogatottság mindig szóba kerül, de kijelentette, nála nem kapitányfüggő a dolog, és tartja magát az elhatározáshoz, hogy nem akar visszatérni.

"Zajlott ellenem egy lejárató kampány, amely szerint én megsértődtem, mert csere voltam, én bomlasztom a közösséget, de ezzel már nem szeretnék foglalkozni. Ültem én a padon Lothar Matthaus és Erwin Koeman idején is, nem volt bajom vele, szóval erre tényleg kár több szót vesztegetni. Ennél is lényegesebb, hogy szerintem a válogatottnál új gerincet kell építeni. A következő Európa-bajnokság idején én már a harmincnegyedik évemben járok majd" - zárta rövidre a témát Huszti, hozzátéve, büszke arra, hogy ötvenegyszer volt válogatott, de úgy érzi, már nem kell erőltetni.

"Nem vagyok megmentő, ugyanolyan futballistának érzem magamat, mint korábban. Velem sem sikerült kijutni világ- vagy Európa-bajnokságra, így ebben nekem is megvan a felelősségem. Így alakult az élet. Nem haragszom senkire, úgy érzem, a pályán bizonyítottam, hogy mit tudok, és remélem, még sokáig bizonyíthatom is. Én azt vallom, idővel minden és mindenki a helyére kerül...".