Vágólapra másolva!

Mégsem nyúlták le a Fradi-hátvéd pénzét

Az érintett cégvezető és a trinidadi futballszövetség is cáfolta, hogy nyerészkedtek volna a szívrohama után súlyos állapotban levő Akeem Adamsnek gyűjtött pénzből.

A Native Spirit cég százdolláros (22 ezer forintos) Adamset támogató pólókat ("Support Adams!" felirattal) hozott forgalomba, melyekről a trinidadi fociszövetség eredetileg azt jelentette be, hogy az ár százszázaléka a focistához jut.

Később azonban a szövetség sajtóreferense azt mondta, egy póló után csak 25 dollárt kap a játékos, ami nagy felháborodást váltott ki, a trinidadi válogatott menedzsere, David Muhammad kapitalista kapzsiságról beszélt.

A Native Spiritet vezető Bruce Kaufmann válaszként jelezte, hogy az eredeti megállapodásban is csak 25 dolláros részesedés volt, a maradék 75 dollár (16 500 forint) a póló költségeit fedezi. "13 dollárt kell forgalmi adóként befizetnünk, az előállítás 40 dollár, a szállítás és a helyi árusítás 22 dollár" - mondta az üzletember.

A trinidadi szövetség is igyekezett megvédeni Kaufmant egy közlemény kiadásával. "A gyártó az eredeti megállapodásnak megfelelően járt el, szó sincs nyerészkedésről. A 75 dolláros előállítási összköltség a pólók magas minőségének köszönhető" - indokol a szövetség, mely egyúttal elnézést kér a helytelen kommunikációért.

Adams szeptember 25-én kapott szívinfarktust, több életmentő műtétet hajtottak rajta végre. A bal lábát amputálni kellett, a keringését jelenleg műszív biztosítja.