Vágólapra másolva!

Egy disznó érkezett meg leghamarabb Husztiék rangadójára

A Hannover és a Braunschweig pénteken 37 éves szünet után vív regionális rangadót a Bundesligában, utóbbi csapat szurkolói egy visszataszító ötlettel üzentek a hazaiaknak.

A hannoveri csapat edzőpályája mellett egy hannoveri sállal és címerrel ellátott disznó tűnt fel, amit a hazaiak rögtön a Braunschweig ultráinak tulajdonítottak.

Az esetről beszámoló Bild az állat oldalára felírt 1-es számot a korábban elhunyt hannoveri kapusra, Robert Enkeré való utalásnak tartja, és emiatt különösen gusztustalannak minősíti. A focista 2009-ben depresszió miatt 32 évesen öngyilkos lett, halálának vasárnap, november 10-én lesz a negyedik évfordulója.

Az esetre a Braunschweig sportigazgatója, Marc Arnold is mérgesen reagált: "Az emberek jobban tennék, ha a saját csapatuk biztatására fordítanák az energiájukat."

A két alsó-szászországi csapat rangadójára a vendégek saját biztonsági erőket hoznak, összesen ezer rendőr lesz szolgálatban.

A Huszti Szabolcsot foglalkoztató Hannover pocsék formában fut neki a rangadónak, az elmúlt hat bajnokiján mindössze egy pontot szerzett, és a 11. helyen áll 13 ponttal. A Braunschweig hét ponttal sereghajtó.