Vágólapra másolva!
Flat design stílusban alakították át több mint hatvan focicsapat címerét a Manara Arts grafikusai. Némelyik furcsán sikerült, de van több olyan is, amelyet simán el tudunk képzelni egy jövőbeli klubemblémának, noha egyelőre természetesen csak játékról van szó.

A modernista címerek közül számos nagyon jól sikerült, a Manchester United, a Gremio vagy a Schalke emblémáját minden további nélkül el tudjuk képzelni egy majdani hivatalosnak is, de azért akad néhány érthetetlen megoldás.

A Dortmund új dizájnos címere például egy furcsa jövőbeli konnektort idéz, a színeken és az alapformán kívül nemigen ismerni rá a klubra. A Sao Paulo jelvényét inkább egy alsóneműket gyártó cég használhatná, míg a Liverpool logója erősen infantilis lett, leginkább Gerrard unokáinak tipegőjén tudjuk elképzelni.

Meglehetősen furcsa a Hannover átalakítása is: Huszti Szabolcs egyesületének címerében jelenleg jól látható az alapítás évére utaló 96-os szám, amiből a frissített változatban egy százalékjel lett.

Talán túlságosan is minimalista lett a Juventus vagy a Bayern München emblémája, a PSG-átdolgozásból viszont egyszerűségében is tökéletesen kivehető Párizs jól ismert szimbóluma. De nézzük magukat a terveket!

Arsenal Forrás: behance.net

Manchester United Forrás: behance.net

Liverpool Forrás: behance.net

Barcelona Forrás: behance.net

Athletic Bilbao Forrás: behance.net

Real Madrid Forrás: behance.net

Valencia Forrás: behance.net

Bayern München Forrás: behance.net

Borussia Dortmund Forrás: behance.net

Hannover 96 Forrás: behance.net

Schalke 04 Forrás: behance.net

Internazionale Forrás: behance.net

Juventus Forrás: behance.net

Milan Forrás: behance.net

Benfica Forrás: behance.net

Gremio Forrás: behance.net

Sao Paulo Forrás: behance.net