Vágólapra másolva!
Egervári Sándor a helyszínen tekinti meg Szalai Ádám játékát a szombati, Hoffenheim-Schalke német bajnokin.

A magyar fociválogatott szövetségi kapitánya a románok elleni vereséget követően kihagyta az észtek elleni vb-selejtezőn a csapatból Szalai Ádámot, aki a gólzáport hozó meccsen egyetlen magyar gólnak sem örült a kispadon. Az Index arról számolt be, hogy Egervári Sándor és a Schalke csatára összeveszett egymással a románok elleni találkozót követően, és a játékos nem is szeretne játszani a válogatottban, amíg Egervári a kapitány.

A Sport Plusz azt írta, hogy Szalai minősíthetetlen stílusban beszélt néhány válogatottbeli csapattársával a bukaresti vb-selejtező után, Egervári pedig ezt nem tűrte. Az újság egy informátorára hivatkozva azt is írta, hogy Szalai ezt követően a csapat előtt odaszólt Dzsudzsáknak: „Hiányzik ez nekünk, Balázs?”

Szalai fontos tagja a válogatottnak - állítja Egervári Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Szalai és Egervári a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos oldalán közleményben tagadta, hogy konfliktus lenne közöttük, a szövetségi kapitány pedig úgy döntött, hogy a helyszínen nézi meg a Schalke hétvégi, Hoffenheim elleni bajnokiját.

„Szalai Ádám a magyar válogatott alapjátékosa, fontos láncszem a taktikai elképzeléseimben, ezért döntöttem úgy, nem várom meg a hollandok elleni meccset megalapozó összetartás kezdetét, hanem szombaton élőben nézem meg a játékost, és aztán beszélni is szeretnék vele. Pontos képet szeretnék alkotni arról, az influenzás betegségéből teljesen kigyógyult-e, de arról is, miként sikerült feldolgoznia a válogatott legutóbbi két mérkőzésének eseményeit” – nyilatkozta Egervári Sándor a Telekom Sporthír Szolgálatnak.