Vágólapra másolva!
Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csatára szakmailag mindenképpen előrelépésként értékeli, hogy a Schalkéhoz szerződött, és reméli, kellő önbizalommal meg tud majd felelni az elvárásoknak.

Szalai Ádám átigazolása szolgáltatta a nyár eddigi legnagyobb magyar szenzációját: a a válogatott csatár ugyanis elhagyta a Bundesliga-középcsapatnak számító Mainzot és a Bajnokok Ligájában is induló Schalke játékosa lett.

"Nem volt probléma a beilleszkedéssel, hiszen a nyelvet beszélem, a társaim ismernek már a pályáról, tehát ebből a szempontból nem volt nehéz a váltás. Megkönnyíti a helyzetemet, hogy kellő önbizalommal érkeztem a Schalkéhoz, és már van múltam a Bundesligában, az új csapatomnál jól ismernek, tudják, mit várhatnak tőlem. Ezzel együtt nagyon keményen kell dolgoznom, hogy helyem legyen a csapatban" - nyilatkozta a támadó az Mlsz.hu-nak.

Szalai Ádám Forrás: AFP/Caroline Seidel

"A felkészülési meccseken előfordult, hogy Huntelaarral egyszerre voltunk pályán, de volt, hogy egymást váltottuk, vagyis még nehéz megmondani, milyen szerepet kaphatok a szezonban. Mindig örülök, ha a pályán lehetek, akár Huntelaarral, akár nélküle kell futballoznom. Szakmailag előrelépés, hogy a Schalke szerződtetett, most rajtam a sor, bizonyítanom kell, hogy jó döntést hoztak a leigazolásommal, fel kell vennem a ritmust, és meg kell felelnem az új elvárásoknak" - tette hozzá Szalai, aki már új lakását is kiválasztotta, de nem Gelsenkirchenben, hanem - miután nagyvárosban szeretett volna maradni - az attól 50 kilométernyire fekvő Düsseldorfban.

A támadó szerint a válogatottnak továbbra is jó esélye van a második hely megszerzésére, és a csehek elleni, augusztus 14-i meccs jó felkészülés lesz a szeptemberi, bukaresti vb-selejtező előtt.

"Tapasztalatból mondhatom, hogy erős válogatott a cseheké, a keretükben van néhány játékos, aki nívós csapatokban futballozik, néhány klasszisukat ismerem a Bundesligából. Nehéz meccs lesz, de szeretnénk ismét legyőzni őket, a legfontosabb azonban, hogy az őszi tétmeccsek úgy sikerüljenek, ahogy szeretnénk. Bízom benne, hogy meglesz a második hely a csoportban, és abban is, hogy ott lehetünk a világbajnokságon" - mondta.