Vágólapra másolva!
Öt hónapig nem futballozhat Lukasz Piszczek, a német labdarúgó-bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is ezüstérmes Borussia Dortmund játékosa, akinek meg kellett műteni a jobb csípőcsontját.

A klub csütörtöki bejelentése szerint a beavatkozás során egy sérült porcot távolítottak el a 28 éves jobbhátvéd csípőízületének ízületi gödréből. Markus Braun, a Borussia orvosa szerint a játékosnak előreláthatólag öt hónapot kell kihagynia.

Piszczek a BL-döntőben is nagyot küzdött Forrás: AFP/Andrew Yates

A dortmundiak magyar légiósa, Bajner Bálint szerint a túlhajszoltság miatt kellett megműteni Lukasz Piszczeket, akit Klopp edző a Dortmund legjobb lengyel játékosának nevezett. Ez annak fényében különösen nagy dicséret, hogy a csapat tagja a Real Madrid és a Manchester United által is körüludvarolt Robert Lewandowski. "Piszczek eszméletlen mennyiséget fut, olyan, mintha a negyedik támadó vagy az ötödik középpályás lenne, bejátssza az egész szélt, és védekezésben is ott van. Emberfelettit alkotott, ez lehet az oka annak, hogy meg kell műteni, meccsenként 13 kilométert, vagy még annál is többet fut, ami kegyetlen."

A 34-szeres lengyel válogatott Piszczek 2010 óta szerepel a Dortmundban, amellyel két bajnoki címet és egy Német Kupát nyert.