Vágólapra másolva!
Új rivális versenysorozatot kaphat a labdarúgó Bajnokok Ligája és a klubvilágbajnokság, a Times értesülése szerint ugyanis a katari királyi család egy kétévente megrendezésre kerülő, grandiózus bajnokságról álmodik.

A Dream Football League (DFL) bevezetésének tervezetét ugyan az Európa Labdarúgó Szövetség (UEFA) és a legnagyobb klubok sem kommentálták, de a lap értesülése szerint a liga olyan pénzügyi nyereséggel kecsegtet, ami mindent felülírhat.

A tervek szerint a bajnokságban 16 csapatnak állandó lenne a helye, a maradék nyolc helyről pedig kétévente a szervezet döntene. Az elitklubok - mint a Barcelona és a Manchester United - 175 millió fontot (61 milliárd forintot) kapnánk kétévente a részvételért, ami lényegesen nagyobb összeg, mint amennyit egy BL-trófea ér.

Forrás: AFP/Karim Jaafar

A Bajnokok Ligája éves büdzséje 595 millió fontból (21 milliárd forint) áll, az előző szezonban győztes Chelsea összesen 47,3 millió fonttal (16,5 milli forint) gazdagodott.

Az első viadalra 2015-ben kerülne sor, Katar ezzel a sorozattal is szeretné bebizonyítani, hogy képes a nagy hőség ellenére nyáron, légkondicionált stadionokban megrendezni a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot.