Vágólapra másolva!
A brazil fociválogatott hiába vezetett két góllal az Olaszország elleni felkészülési mérkőzésen, a jóval több helyzetet kidolgozó Eb-ezüstérmes egyenlíteni tudott, és a győzelemhez is közel állt.

Felkészülési mérkőzés
Brazília - Olaszország 2-2 (2-0)
Genf, Stade de Geneve, v: Studer (svájci)
Olaszország: Buffon - Maggio, Bonucci, Barzagli, De Sciglio (Antonelli, 74.) - De Rossi, Pirlo (Cerci, a szünetben), Montolivo - Giaccherini (Poli, 67.), Balotelli, Osvaldo (El Shaarawy, a szünetben).
Brazília: Júlio César - Dani Alves, David Luiz, Dante, Filipe Luís - Hernanes, Fernando, Oscar (Kaká, 62.) - Hulk, Fred (Diego Costa, 72.), Neymar.
gól: Fred (33.), Oscar (42.), ill. De Rossi (53.), Balotelli (57.)

Mindkét együttesnek jó oka volt komolyan venni a svájci találkozót, miután Luiz Felipe Scolari a brazil kispadon első meccsét elveszítette (Anglia 1-2), az olasz válogatott pedig 31 éve és öt meccse volt nyeretlen a rivális ellen.

Ennek megfelelő iramban indult a találkozó, mely hiába hozott kezdettől fogva több olasz helyzetet, a brazilok két villanással kétgólos előnyt szereztek a szünetig. Előbb Fred lőtt egy megcsúsztatott keresztlabdát kapásból a hálóba, majd Oscar használt ki higgadtan egy ziccert Neymar szép előkészítése után (2-0).

Fordulás után nem kellett sok az olaszoknak az egyenlítéshez, előbb De Rossi pörgetett a kapunak háttal állva a hálóba, négy perccel később az addig is sok helyzetet kidolgozó Balotelli 20 méterről csavart mesterien a léc alá (2-2).


A folytatás is olasz fölényt hozott, Balotelli és Bonucci is közel járt a gólhoz, a braziloknak csak kontrákra futotta, az eredmény azonban már nem változott.