Vágólapra másolva!
Az NB I góllövőlistáját vezető Adamo Coulibaly szerint szórakoznak vele Debrecenben, a tulajdonos utasítására nem játszhat a csapatban, a vezetőedző pedig hazudik. Kondás Elemér viszont azt mondja, hogy a francia csatárnak sem a teljesítménye, sem a hozzáállása nem megfelelő.

Coulibaly az újpesti Kabát Péterrel holtversenyben, tizenegy góllal vezeti a góllövőlistát, idén azonban még nem játszott a bajnokságban. A szakvezetés ezt azzal indokolta, hogy a csatár két héttel később tért csak vissza a januári szabadságáról, így az edzettségi állapota egyelőre nem megfelelő.

Coulibaly azonban másképp látja a helyzetet, és ennek kendőzetlenül hangot is adott a keddi Borsban. "Kondás Elemér nem mond igazat, semmi baja a kondíciómnak, ha lehetőséget kaptam volna a Kecskemét ellen, rúgtam volna két gólt, nekem ez nem probléma, viszont a tulajdonos utasítására nem játszat. A klub kéthavi fizetéssel tartozik nekem, elegem van. Nem tudom, miért szórakoznak velem. A nyáron lejár a szerződésem, de még csak nem is tárgyaltunk a meghosszabbításáról. A legviccesebb, hogy még így is vezetem a góllövőlistát. Remélem, a nyáron találok magamnak csapatot."

A DVSC cáfolta, hogy tartozna a játékosnak. "A csatár tavaly decemberben, mielőtt szabadságra ment, kéthavi fizetését előre elkérte, ezt át is utaltuk a számlájára, és februári bérét is megkapta a szokásos időpontban. Egyetlen játékosnak, így Adamo Coulibalynak sem tartozunk és nem is tartoztunk soha. A támadó azért nem játszik, mert nagy gond van a hozzáállásával, a mérések alapján messze lemaradva a legrosszabb mutatókat produkálja" - olvasható a klub közleményében.

A hazugsággal vádolt edző is reagált a játékos állításaira. "Korábban is elmondtam, edzésmunkája, teljesítménye és hozzáállása az edzésekhez nem megfelelő, fizikai lemaradása miatt nem futballozik. Nyilvánvaló, ha bizonyítja fittségét, számítanék a játékára, de a Pécs elleni bajnoki előtti héten is jelezte, sérült, nem is edzett" - mondta Kondás a Nemzeti Sportnak, hozzátéve, hogy bár tényleg nem tárgyaltak Coulibalylival a szerződéshosszabbításról, ettől azonban még rendesen kéne dolgoznia. "Dajan Simac és Luis Ramos szerződése is lejár a nyáron, mégis kiválóan teljesítenek az edzéseken. Profi labdarúgó tudja a dolgát, és teljesíti a szerződésben vállaltakat, úgyhogy Adamo Coulibalynak nem ezzel kellene foglalkoznia, sokkal inkább azzal, hogy a tavasszal is a csapat hasznára legyen."