Vágólapra másolva!
Egy focistának nyilvánvalóan lehetetlen beismernie, hogy meleg, jelentette ki Robbie Rogers, a Leeds United korábbi szélsője, aki mindössze a harmadik focista, aki valaha coming outolt.

Rogers jelenleg 25 éves, januárban küldte el a Leeds, majd februárban kiírta a honlapjára, hogy meleg. Játékosként azonban nem mert coming outolni, írta a Guardian.

"Féltem a csapattársaim reakciójától, és attól, hogy megváltozik a viselkedésük. Hiába maradok ugyanaz, nem tudhatom, milyenek lennének velem a beismerés után az öltözőben vagy a buszon" - mondta a 18-szoros amerikai válogatott játékos.

Rogers úgy látja, a foci egy csodálatos, de brutális sport, ami kiemel embereket, és fejbe csapja őket. "Ha ehhez hozzáveszem, hogy egy játékos meleg, az nem valami jó felállás."

A Kaliforniában született focista nem hitte, hogy ki tudná állni a piszkálásokat, ha nyíltan vállalná, hogy meleg. "Talán lett volna elég erőm, de nem voltam biztos abban, hogy tényleg ezt akarom. Csak egy focista szerettem volna lenni, nem akartam a cirkusszal foglalkozni."

Forrás: AFP/Getty/Drew Hallowel

Az ellenfél szurkolóinak reakciói és média is aggaszotta Rogerst. "Ha jól játszottam volna, írhatták volna, hogy 'A meleg futballista jól játszott', ha meg rosszul, azt: 'Áh, csak kínlódik, mert meleg.'"

Korábban csupán két játékos állt elő coming outtal: 1990-ben az angol U21-es válogatott Justin Fashanu állt a nyilvánosság elé. Nyolc évvel később, 37 éves korában öngyilkos lett.

A svéd Anton Hysen - a korábbi Liverpool-játékos Glenn Hysen fia -, 2011-ben egy svéd futballmagazinnak nyilatkozott a másságáról.