15 rendőrautó gyulladt ki Portlandben

Vágólapra másolva!
Legalább 15 rendőrautót gyújtottak fel egy rendőri kiképző létesítményben Portland északkeleti részén csütörtökön kora reggel - közölték a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt 15 rendőrautó az Oregon államban található Portland városában. Helyi sajtóinformációk szerint a rendőrautók szinte porig égtek. A helyszínen készült fotókon látszik, hogy hatalmas lángok nyelik el a járműveket, és a lángokból sűrű szürke füst gomolyog felfelé. Az egyik képen két égő autó mellett egy nagy propántartály is látható - írja a Police1.

A felgyújtott járművek mindegyike megsérült vagy teljesen megsemmisült

- közölte a portlandi rendőrség közleményében. A rendőrök a portlandi tűzoltókkal együtt helyi idő szerint csütörtökön hajnali 1 óra 55 perckor reagáltak a tűzesetre az iroda szerint. A járművek egy bekerített területen, a portlandi nemzetközi repülőtér közelében, a rendőrség kiképző részlegénél égtek. Az Oregon Public Broadcasting szerint maga az épület nem sérült meg.

A tűzvizsgálati egység vizsgálatot indított a történtek ügyében, és a rendőrségi hivatal közölte, hogy gyújtogatás gyanújával folyik a vizsgálat, vagyis úgy vélik, hogy a járműveket szándékosan gyújtották fel. A vizsgálatban a Portlandi Tűzoltóság és Mentőszolgálat nyomozói és a Portlandi Rendőrség egy nyomozója vesz részt.

A hatóságok egyelőre nem azonosítottak gyanúsítottat, akinek köze lehet a tűzesetekhez. Arra kérnek mindenkit, aki információval rendelkezik az esetről, hogy jelentkezzen a rendőrségen vagy hívja fel a tűzvizsgálati egységet.

A kiképző létesítményben éjszaka történt tüzek nem az első incidens idén, amelyben gyújtogatás gyanúja merült fel. Januárban a rendőrség bejelentette, hogy gyújtogatás miatt nyomozás folyik, miután ismeretlen okokból keletkezett tűzben a város tulajdonában lévő berendezések - köztük egy targonca, egy kotrógép és egy buldózer - leégtek. Akkor azt mondták, hogy a helyszínen gyűjtött bizonyítékok "arra utalnak, hogy a berendezéseket megrongáló tüzeket szándékosan gyújtották".

A terület, ahol januárban a tűz keletkezett, autóval körülbelül 20 percre van a rendőrségi kiképző létesítménytől. Nem tisztázott, hogy bárki is érintett-e az okozott tűzben, és nincs ismert kapcsolat az említett incidens és a kiképzőközpontnál történt eset között - írja a CBS News.