Vágólapra másolva!
Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csodálja, ahogy Brazíliában tréningeznek a futballisták.

A 65 éves szakember Rio de Janeiró-i látogatása alkalmával ismerkedett meg a dél-amerikaiak edzésmódszerével, amikor a strandon felfedezte, ahogy két játékos gyakorolta a labda levegőben tartását.

"Megálltam, mert kíváncsi voltam, meddig tudják fejjel és lábbal adogatni egymásnak a labdát, anélkül, hogy az a földre esne" - mesélte Hodgson egy riói konferencián. "Tizenkét perc után feladtam, és továbbsétáltam. Amikor visszafelé mentem, még mindig ugyanazt csinálták."

Az angol kapitány hozzátette, hazájában a futballisták csupán 5-10 percet szánnak a hasonló, technikai tréningre, aztán játszani akarnak.

Forrás: AFP/Carl de Souza

"Ez jól mutatja az angolok és a brazilok hozzáállásbeli különbségét, és talán arra is magyarázatot ad, miért Brazília a sportág ötszörös világbajnoka, miközben Anglia az 1996-os Európa-bajnokság óta világversenyen nem jutott tovább a negyeddöntőnél."

Hodgson úgy fogalmazott, nem tudja, hogy a következő tíz évben az angolok utolérik-e a brazilokat, de abban biztos, hogy honfitársainak javulniuk kell.