Vágólapra másolva!
Nem találta az MTK játékának ellenszerét, így zsinórban negyedik vereségét is elszenvedte a címvédő DVSC az NB I-ben. A vendégek Kanta találatával és Korhut öngóljával vitték el a három pontot, és a tabella második helyére léptek.

NB I, 15. forduló:
DVSC-TEVA - MTK Budapest 0-2 (0-1)
Debrecen, 6000 néző
v.: Vad II.
Debrecen: Verpecz - Bernáth, Simac, Szűcs I., Korhut - Czvitkovics, Varga J., Kulcsár T. (Pölöskey, 15.; Sidibe, a szünetben), Bódi, Rezes (Sel. Bouadla, 68.) - Coulibaly
MTK: Hegedüs L. - Wolfe, Vukmir, Kelemen, Hidvégi - Könyves (Vass P., 72.), Zsidai - Kanta J., Vadnai, Csiki (Nikházi, 80.) - Tischler (Balajti, 92.)
gólszerzők: Kanta J. (9.), Korhut (77., öngól)
sárga lap: Bódi (33.), illetve Wolfe (58.)

Jól kezdett a Debrecen, beszorította az MTK-t, ennek ellenére a kék-fehérek egy mutatós ellentámadás végén a 150. bajnoki mérkőzésén szereplő Kanta József révén megszerezték a vezetést. Ez görcsössé tette a hazai csapatot, amely próbálkozott ugyan, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani az első félidőben.

A fordulást követően is inkább a hazaiak irányították a mérkőzést, és valamivel komolyabbá vált a fölényük, ám kidolgozott helyzetek helyett főleg pontrúgásokból és átlövésekből veszélyeztettek, az 50. meccsén védő Hegedűs Lajos pedig a legnehezebb labdákat is magabiztosan hárította.

A Lokinak egyre inkább ki kellett nyílnia, így az MTK-nak jóval több lehetősége akadt a gyors kontrák vezetésére. Egy ilyen akció végén a csereként beállt Vass középre adását a menteni igyekvő Korhut saját kapujába rúgta, amivel eldőlt az összecsapást.

A DVSC hiába jutott 15 szögletig és 14 lövésig a mérkőzésen, fölénye meddőnek bizonyult, Garami József együttese megérdemelten győzte le, és előzte meg a tabellán.