Vágólapra másolva!
Angol lapértesülés szerint Ashley Cole nem hosszabbítja meg a szerződését, és a nyáron elhagyja a Chelsea-t.

A Daily Mail azt írja, Cole a Chelsea új játékospolitikájának az áldozata, amely elsősorban a 30 évesnél idősebb játékosokat érinti. Roman Abramovics, a Chelsea orosz elnöke még tavasszal jelezte a játékosoknak, hogy őket hibáztatja, amiért megfúrták André Villas-Boast, a Portótól érkező edzőt, és bár a csapat később megnyerte a BL-t és az FA-kupát, azóta kiderült, hogy Abramovics nem hullajt könnyeket, ha elhagyja a klubot egy-egy emblematikus figura.

Didier Drogbának például egyéves szerződést ajánlott a klub, nem is sikerült megegyezni a feleknek, így az elefántcsontparti csatár Kínában kötött ki. A 31 éves Cole-nak is újabb egy évre adna ajánlatot a Chelsea, de a balhátvéd ebbe nagy valószínűséggel nem megy bele, de attól nem kell félnie, hogy csapat nélkül marad, mert a Real Madrid, a PSG és a Manchester City is lecsapna rá.

Cole hat éve igazolt az Arsenaltól a Chelsea-be, és azóta a lehetséges 235 bajnokiból csak negyvenhetet hagyott ki, azok nagy részét az első két évben, amikor bokasérüléssel bajlódott. Cole, és a vele hasonló helyzetben lévő Lampard is úgy érzi, az, hogy a klub csak egy évre szóló szerződést ajánlott nekik, azt jelzi, hogy nem becsülik meg őket eléggé.