Vágólapra másolva!
Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere azt szeretné, ha a Barcelonával sikert sikerre halmozó, de jelenleg csapat nélküli Josep Guardiola lenne utódja.

Bár azt még nem lehet tudni, Ferguson meddig tervez a United kispadján, időről időre felmerülnek nevek, hogy kik követhetik a kispadon a legendás skótot.

Lehetett olvasni már José Mourinhóról, aki többször is kijelentette, hogy szívesen visszatérne Angliába, Guardiola viszont annyival esélyesebbnek számít, hogy a nyáron Ferguson melllett David Gill ügyvezető igazgatóval, és a tulajdonos Glazer-család egyik tagjával is találkozott New Yorkban.

Bár egy MU-hoz közeli forrás szerint a találkozó informálisnak számított, állítólag szó esett az esetleges utódlásról is. Ugyanez a forrás azt állította, Guadiola számára vonzó lenne a Unitednél dolgozni, mert a klub történelme és az Old Trafford atmoszférája is hatással volt rá, ráadásul játékosként is sokszor szembe került a MU-val, és Ferguson anno szerette is volna leigazolni.

Guardiola mellett a poszthoz elengedhetetlen erős személyiségén kívül az is szólhat, hogy a támadófutball híve, és szereti a fiatal játékosokat beépíteni. "Megvan az elképzelésünk arról, hogy milyen típusú menedzsert szeretnénk majd a csapat élére, de az ötlet egyelőre a fiókban hever, és lehet, még sokáig ott is marad" - nyilatkozta Ed Woodward, a MU alelnöke.