Vágólapra másolva!
A második BL-forduló rangadója hatalmas csatát és 1-1-es döntetlent hozott: a Dortmund az első pontjaiért hajtó Manchester City otthonában simán nyerhetett volna, ám rengeteg ziccert kihagyott, az angol csapat csak Joe Hart bravúrjainak és a hajrában ajándékba kapott büntetőnek köszönheti a pontszerzést. A Real Madrid meglepően könnyedén, 4-1-re nyert Amszterdamban Ronaldo mesterhármasával és Benzema ollózós góljával. Az Arsenal otthonában az Olimpiakosz Megyeri Balázzsal a kapujában kapott ki 3-1-re, a Málagát fogadó Anderlecht a kispadra ültette Juhász Rolandot, és sima, 3-0-s vereséget szenvedett.

Henteskéssel és vasrudakkal estek egymásnak a párizsiak

Ajax - Real Madrid élőben

Hiába támadt fel a Zenit a Milan ellen

BL-csoportkör, 2. forduló, D csoport:
Manchester City - Borussia Dortmund 1-1 (0-0)
M. City:
Hart - Zabaleta, Kompany, Nasztaszics, Clichy - Silva, J. García, Y. Touré, Nasri - Agüero, Dzeko
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Szubotics, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Bender - Blaszczykowski, Götze, Reus - Lewandowski
gól: Balotelli (90. - büntetőből), ill. Reus (61.)

Az első körben Madridban vereséget szenvedő hazaiak a Dortmund ellen próbáltak meg javítani, ám majdnem gyorsan hátrányba kerültek, Götze lövését Hart a jobb kapufára tolta a 11. percben.

A hazaiak is közel kerültek a vezetéshez a folytatásban, de hiába lépett ki ziccerben Dzeko, majd Agüero, előbbi a kapu fölé emelt, utóbbi lövését pedig Weidenfeller védte. A folytatásban megint Agüero villant, bombáját bravúrral a léc fölé tolta a kapus, a túloldalon Subotic durrantott kevéssel mellé.

Forrás: AFP/Andrew Yates

A németeket lendületbe hozta a szerb bomba, Götze két perc alatt két gólt is lőhetett volna, ám előbb Hart védte közeli lövését, majd a felső kapufa segítette ki az angol kapust. A félidő utolsó helyzete a hazaiaké volt, Silva emelt közelről a kapu fölé egy jobb oldali beadást.

Fordulás után sem tudta stabilizálni védelmét a City, és egy eladott labda után Reus megszerezte a vezetést (0-1).


Pár perccel később Hart sokadik bravúrja akadályozta meg a duplázást, miután lábbal védte Reus lövését. A tűzijáték folytatódott, hazai kapus a jobb felső sarokból tolta ki Gündogan löketét.

A hajrá kezdetekor megint eldönthette volna a meccset a Dortmund, ám Levandowski hiába kapott remek labdát a kapuval szemben, centikkel a jobb kapufa mellé pörgetett.

A City első helyzete a 88. percben jött a második félidőben, Agüero fejesét nagy vetődéssel ütötte szögletre Weidenfeller. Percekkel később az egyenlítés is összejött a hazaiaknak egy erősen vitatható büntetővel. Agüero közvetlen közelről lőtte telibe Subotic kezét, akinek esélye sem volt lehúzni a karját, a bíró gondolkodás nélkül tizenegyest adott, amit Balotelli flegmán helyezett a bal alsó sarokba (1-1).


Ajax - Real Madrid 1-4 (0-1)

Ajax: Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind - Eriksen, C. Poulsen (Sporkslede, 69.), S. de Jong - Sana (Hoesen, 66.), Boerrigter, Babel (Lukoki, 81.)
Real: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Essien, Xabi Alonso, Kaká (Özil, 74.) - Callejón (Di María, 61.), Ronaldo, Benzema
gól: Moisander (56.), illetve Ronaldo (42., 79,, 81.), Benzema (48.)

A Real Madrid a kezdeti botladozás után kezdi visszanyerni tavalyi formáját a spanyol bajnokságban, amihez talán kellett az első BL-körben aratott 3-2-es, Manchester City elleni siker. Utána Ronaldóék 2-0-ra legyőzték a Rayót, majd 5-1-re kiütötték a Deport. Az utóbbi meccsen Ronaldo mesterhármast ért el, igaz, két gólt büntetőből szerzett.

Az Ajax ellen csak a portugál maradt benne a csapatban a hétvégi támadó szekcióból, de ez nem ment a sikeresség rovására, főleg nem Ronaldóéra.

Forrás: AFP/Franck Fife

Igaz, időbe telt, míg a Madrid feltörte a régi sikerkorszakától távol álló Ajax masszív védelmét, a 42. percben az ügyetlenkedő kapus és a védő gólt ajándékozott az épp a kapu előtt csatangoló Ronaldónak.

Az Ajax a szünetben sem tudta összekapni magát, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy már a 48. percben növelte előnyét a Madrid: a jól játszó Kaká jobb oldali beadását parádés, ollózó mozdulattal vágta a kapuba Benzema.

Megrémülhettek, de csak egy pillanatra a vendégdrukkerek, mert Casillas kapott egy fejes köténygólt Moisandertől az 56. percben, de a hajrában a legjobb Ronaldót lehetett látni. Két perc alatt mindent eldöntött, előbb egy nagyon szép (16 méterről lefelé csapódó labda, hiába vetődő kapus), majd egy nagyon trükkös (kifutó kapus felett flegmán-elegánsan átemelős) góllal állította be a végeredményt.


A D csoportban a Real hat-, a Dortmund négy-, a City egypontos, az Ajax pont nélküli.

A csoport:
Dinamo Kijev - Dinamo Zagreb 2-0 (2-0)
Dinamo Kijev:
Sovkovszkij - Danilo Silva, Mihalik, Hacseridi, Taiwo - Jarmolenko (Mehmedi, 80.), Vukojevic, N. Kranjcar (Harmas, 46.), Veloso, Huszjev (Raffael, 83.) - Brown
Dinamo Zagreb: Kelava - Vida, Tonel, Simunic, Pivaric - Brozovic, Calello (Cop, 46.), Sammir (Carrasco, 78.), Ademi, Kovacic - Becsiraj (Rukavina, 58.)
gól: Guszev (3.), Pivaric (öngól - 33.)

FC Porto - Paris Saint-Germain 1-0 (0-0)
Porto:
Hélton - Danilo, Maicon, Otamendi, Sandro - Varela (Atsu, 73.), Lucho González (Defour, 81.), Fernando, Moutinho, J. Rodríguez (Mangala, 90.) - Martínez
PSG: Sirigu - Van der Wiel (Jallet, 62.), Thiago Silva, Sakho, Maxwell - Chantome, Verratti, Nené, Matuidi - Ménez (Lavezzi 73., Pastore 80.), Ibrahimovic
gól: Rodriguez (83.)


Az A csoportban a Porto hibátlan, tehát hatpontos, a PSG és a Dinamo Kijev egy győzelemmel, azaz három ponttal áll, míg a Dinamo Zagreb egyelőre pont nélküli.

B csoport:
FC Schalke 04 - Montpellier 2-2 (1-1)
Schalke: Unnerstall - Uchida, K. Papadopulosz, Höwedes, Fuchs - Neustädter - Höger, Draxler (Afellay 55.) - Holtby (Barnetta 84.) - Pukki (Farfan 66.), Huntelaar
Montpellier: Jourdren - Bocaly, Yanga-Mbiwa, Hilton, Stambouli - Saihi, Estrada (Marveaux 68.) - Belhanda (Tinhan 68.) - Cabella, Ait Fana (Congré 55.) - Camara
gól: Draxler (26.), Huntelaar (53. - büntetőből), ill. Ait Fana (13.), Camara (90.)


Arsenal - Olimpiakosz 3-1 (1-1)
Arsenal: Mannone - Jenkinson, Koscielny, Vermaelen, Gibbs - Coquelin, Arteta - Oxlade-Chamberlain (Walcott 70.), Cazorla, Podolski (Ramsey 80.) - Gervinho (Giroud 80.)
Olimpiakosz: Megyeri - Diakité, Manolas, Contreras, Holebasz - Sziovasz, Maniatisz - Greco (Abdun 62.), Fuster, Machado (Pantelics 81.) - Mitroglu
gól: Gervinho (42.), Podolski (56.), Ramsey (90.), ill. Mitroglu (45.)

Megyeri Balázs az első félidő hajrájáig megőrizte kapuját a góltól az Arsenal otthonában, ekkor azonban egy távoli lövésnél tehetetlen volt. Csapata gyorsan javított egy fejessel, így döntetlennel vonulhatott az öltözőbe az Olimpiakosz.

Nem sokáig örülhettek a vendégek, a fordulás után Podolski lőtt a görög kapuba (2-1), a hajrában pedig Ramsey is betalált (3-1).


Az Arsenal áll az élen hat ponttal, a Schalke négypontos, a Montpellier egy, míg Megyeriéknek még nincsen pontjuk.

C csoport:
Zenit - AC Milan 2-3 (1-2)

Anderlecht - Málaga 0-3
Anderlecht: Proto - Gillet, Wasilewski, Nuytinck, Deschacht - Bruno (Kljestan, 46.), Biglia, Kanu, Kouyaté, Jovanovic (Jakovenko, 59.) - Mbokani
Málaga: Willy - S. Sánchez, Demichelis, Weligton, Monreal - Joaquín (Duda, 74.), Iturra, Isco (S. Fernandez, 81.), Camacho, Eliseu - Saviola (S. Cruz, 66.)
gól: Eliseu (45., 64.), Joaquín (büntetőből - 56.)


A Málaga hibátlan (6 pont), a Milan négy ponttal második, az Anderlechtnek egy, a Zenitnek nulla pontja van.