Vágólapra másolva!
Sikeresen kivédekezte a Trabzonspor elleni törökországi Európa Liga-selejtezőt a Vidi, amely a 95. percben a győzelmet is kicsikarhatta volna.

Európa Liga, playoff, első mérkőzés:
Trabzonspor - Videoton 0-0 - élő közvetítés
Trabzon, vezette: Norris (skót)
Trabzonspor: Kivrak - Celustka, Bamba, Kacar (Yumlu, 74.), Balci - Adin, Zokora, Colman (Alanzinho, 46.), Sen (Yasin, 42.) - Sapara, Halil Altintop
Videoton: Bozovic - Stopira, Caneira, Vinicius, Brachi - Walter, Mitrovic, Tóth Balázs, Oliveira (U. Nikolic, 87.) - Torghelle (N. Nikolic, 74.), Sándor (Renato Neto, 80.)
Visszavágó augusztus 30-án.

Közel került a meglepetéshet a Videoton az Európa Liga utolsó selejtezőkörének első mérkőzésén. A Trabzonspor elleni meccsen a tét immár a főtáblára jutás volt, Paulo Sousa együttese pedig jobbára masszív védekezéssel töltötte a bő 90 percet.

Mindenképp a magyar csapatot dicséri, hogy megakadályozta a hazaiak helyzetbe kerülését, igaz, ennek ára az volt, hogy az első félidőben alig tudott felérni a kapu elé. Mindkét csapat játékát pontatlanságok tették tönkre, a hazaiak közül Sapara, a Vidiből Walter emelkedett ki.

A mérkőzés emlékeztetett a fehérváriak Gent elleni hazai meccsére: akkor nagyon a nagyon visszafogott első félidő után a másodikban már bátrabban focizott a Vidi, az egyik helyzetét pedig gólra is váltotta.

Ezúttal csak a gól hiányzott. A törökök támadtak, de igazán veszélyes talán csak Alanzinho átlövése volt, melyet Bozovic kapus hárított. Később szórványosan adódtak lehetőségek a fehérváriak előtt is, a csattanó pedig a 95. percben lehetett volna, mikor Walter tisztán lőhetett kissé balról, a 16-os vonaláról, ám a jobb alsóba tartó labdáját kitolta Kivrak.

Az augusztus 30-án, 20.30-kor kezdődő visszavágót már megnövekedett önbizalommal várhatja a Videoton, amely bár egyéni képességekben elmarad a Trabzonsportól, csapatként felveszi vele a versenyt.