Vágólapra másolva!
Az elmúlt évek egyik legszórakoztatóbb Barca-Real csatája kerekedett a spanyol szuperkupa-döntő első meccséből, melyet 3-2-re nyertek Messiék.

Mourinho: A Szuperkupáért kár a legkevésbé

Spanyol Szuperkupa-döntő, első mérkőzés
Barcelona - Real Madrid 3-2 (0-0) - élő közvetítés
Camp Nou, vezette: Clos Gomez
gól: Pedro (56.), Messi (70., 11-es), Xavi (78.), illetve Ronaldo (55.), Di María (85.)
Barcelona: Valdés - Adriano, Mascherano, Piqué, Dani Alves - Iniesta, Busquets, Xavi (Fabregas, 83.) - Pedro (Jordi Alba, 87.), Messi, Alexis Sánchez (Tello, 72.)
Real Madrid: Casillas - Coentrao, Sergio Ramos, Raúl Albiol, Arbeloa - Ronaldo, Xabi Alonso, Özil (Marcelo, 82.), Khedira, Callejon (Di María, 65.) - Benzema (Higuaín, 61.)
sárga lap: Mascherano (45.), ill. Xabi Alonso (11.), Arbeloa (45.), Albiol (50.)

Tito Vilanova az első trófeájára hajtott rá a Barcelonával a Real Madrid elleni spanyol szuperkupa-döntőn. A csata első részét meg is nyerték a katalánok, de a Realnak is maradt esélye a visszavágóra.

Az első félidő óvatosabb, kicsit laposabb játékot hozott. A katalánok jelentős fölényben voltak, 72 százalékban birtokolták a labdát, de kilenc próbálkozásuk közül csak egy találta el a kaput: Pedro léc alá tartó lövését védte Casillas.

Mourinho csapatának ennyi sem jött össze, egyetlen, kaput nem találó lövéssel zárta a szakaszt, változtatott is az edző a folytatásra. A Madrid feljebb lépett, igyekezett támadni, amikor csak lehetett, amitől nyíltabb lett a meccs.

Forrás: AFP

Ezzel együtt is meglepetésként hatott, mikor az addig a mezőnyben teljesen eltűnő Cristiano Ronaldo az 55. percben befejelte Özil szögletét. Mire azonban Mourinho behúzott egy rovátkát a gól rovatba, egyenlített is a Barca: Mascherano pazar indítását a leshatárról kilépő Pedro gurította a kapuba.

Még jobban lendületbe jöttek a csapatok, elsősorban Iniesta kezdtett tündökölni: előbb egy visszahúzós csellel büntetőt harcolt ki, melyet Messi bevágott balra a jobbra mozduló Casillas mellett, majd elképesztő cselekkel tartotta a labdát, hogy egy pillanat alatt szöktesse Xavit, aki nem is hibázott.

Ekkor már 3-1-re a Barca vezetett, helyenként már-már örömfoci ment a pályán, a Real érezhetően a padlón volt. De fel tudott kelni, mielőtt kiszámolták volna: a 85. percben abszolút kulcsjelenet játszódott le, Casillas óriási bravúrral védte Messi lövését egy végletekig kijátszott ziccer végén, az azonnali madridi kontra végén pedig Valdés suta cselekbe bonyolódott bele, Di María elvette a labdát, és az üres kapuba lőtt.


Bár a Real mindkét kapura lövéséből gól lett, míg a Barcelona hatszor is próbálkozott, és jóval több helyzetet dolgozott ki, a Madrid tett is a szoros végeredményért. Visszavágó augusztus 29-én, a Bernabeu-stadionban, 22.30-tól.