Vágólapra másolva!
Arsene Wenger azt szeretné, ha az angol labdarúgó-bajnokság augusztus 11-i rajtjára eldőlne Robin van Persie sorsa.

Az előző szezonban gólkirályi címet szerző, az idénybeli 48 tétmeccsén 37 góllal és 15 gólpasszal záró holland csatárért a két manchesteri csapat mellett a Juventus is bejelentkezett.

Wenger eddig azt szajkózta, biztos benne, hogy meg tudja tartani Van Persie-t, de szép lassan kezd beletőrödni, hogy az elsőszámú gólvágója nagy valószínűséggel távozni fog. Az Arsenal edzője most úgy nyilatkozott, bár az átigazolási időszak csak augusztus 31-én ér véget, szeretné, ha hamarabb eldőlne Van Persie ügye, és nem akar úgy járni, mint tavaly, amikor Samir Nasri és Cesc Fabregas is távozott, és nem sikerült őket pótolni.

"Annyiban más a helyzet, hogy most egy masszív csapatunk van, amely összecsiszolódott, és a nyáron Oliver Giroud és Lukas Podolski személyében két csatár is érkezett. A tavalyi nehézségeket nem csak az eligazolások okozták, hanem a temérdek sérülés is" - nyilatkozta Wenger. A Manchester City egy 15 millió fontos ajánlattal már jelezte, hogy komolyan gondolja az üzletet, de az Arsenal ezt visszadobta. Az eset pikantériája, hogy a két csapat egy héten belül kétszer is megmérkőzik egymással, előbb Pekingben, majd Hong Kongban, bár Van Persie nem tartott a csapattal Ázsiába, mert a többi Eb-résztvevő játékossal Londonban maradt.

Van Persie-hez hasonlóan Theo Walcottnek is még egy évig érvényes a szerződése, és Wenger azt szeretné, ha az angol válogatott szlső ügye is minél hamarabb megoldódna.