Vágólapra másolva!
Futács Márkó távozik az angol Championshipből kiesett Portsmouth csapatától, és a másodosztályú Leicesterhez szerződik.

A Thisisleicestershier.co.uk oldal úgy tudja, a szabadon igazolható magyar csatárért több angol klub is versenyben volt, ő végül a Leicestert választotta, ahová három évre írt alá. A 22 éves játékos vasárnap már el is utazott a csapattal Ausztriába, egy egyhetes edzőtáborba.

A leicesteri oldal szerint a magyar csatár egyrészt megoldást jelent a skót csatár, Steve Howard pótlására, aki négy év után távozott a csapattól, másrészt az eddiginél több variációs lehetőséget ad Nigel Pearson vezetőedzőnek. A Leicester szurkolói már ismerhetik a focistát, miután tavaly novemberben ő szerzett vezetést az ellenfélnek a Portsmouth ellen 1-1-re végződött bajnokin.

Futács tavaly egy évre szerződött a Portsmouth együtteshez, melyben többnyire csereként beállva harminc meccsen öt gólt szerzett.

A Portsmouth meg akarta tartani Futácsot, és ő hajlott is erre, ám a felkínált új szerződésben csökkent volna a fizetése, és ezt nem fogadta el. Az angol szabályok miatt Futács hiába vált szabadon igazolhatóvá, a Leicester nem kapta meg ingyen. Angliában ugyanis, ha egy 24 éven aluli játékosnak új szerződést ajánlanak, és ennek ellenére elszerződik, akkor új csapatának fizetnie kell.