Vágólapra másolva!
A védelem az európai kupákban fontos gólokat szerző focistákból, a támadósor pedig az olimpián villogó játékosokról áll össze az elmúlt hét álomcsapatában.

Kapus
Hugo Lloris (francia, Olympique Lyon): Az olaszokhoz hasonlóan a franciák is külföldön, az Egyesült Államok rendezték a Szuperkupát. A kupagyőztes Lyon büntetőkkel győzte le a legutóbbi bajnok Montpellier-t, Lloris két tizenegyest is hárított.

Hátvédek
Martin Lorentzson (svéd, AIK Stockholm): Meglepően nehezen tudta csak kiverni a svéd együttes az Európa Liga selejtezőjében az izlandi FH Hafnarfjördurt, hiszen a hazai 1-1-es döntetlen után idegenben csak 1-0-ra nyert AIK. A mindent eldöntő találatot a jobbhátvéd szerezte.

Domagoj Vida (horvát, Dinamo Zagreb): A horvát bajnokcsapat drámai körülmények között ment tovább a Bajnokok Ligájában, a bolgár Ludogorec Razgrad ellen a 98. percben született a továbbjutást érő találat. A gólt az előrehúzódó középhátvéd fejelte.

Miika Koppinen (finn, Tromsö): Egyetlen gól döntött a továbbjutásról az Európa Liga selejtezőjében a Tromsö és az Olimpija Ljubljana között a norvég csapat javára, ezt pedig a finn középhátvéd érte el már a hosszabbításban, a 108. percben.

Domenico Criscito (olasz, Zenit Szankt-Petyerszburg): A szentpéterváriak címvédőhöz méltóan kezdte az orosz bajnokságot, az első két meccsüket egyaránt 2-0-ra nyerték meg. A hétvégén Dzsudzsák Balázs együttesét, a Dinamo Moszkvát verték a balhátvéd gólt szerzett és gólpasszt is adott.

Középpályások
Nacer Chadli (belga, Twente): A holland csapat azok után, hogy az első meccsen hazai pályán csak 1-1-es döntetlenre volt képes az Inter Baki ellen az Európa Liga selejtezőjében, idegenben 5-0-ra verte az azerieket. Ebben nagy szerepe volt a marokkói származású jobbszélsőnek, aki két gólja mellett még egy gólpasszt is kiosztott.

Thierry Steinmetz (francia, Dudelange): A luxemburgi bajnokcsapat hatalmas meglepetést okozott azzal, hogy kiverte az osztrák Red Bull Salzburgot a BL selejtezőjében. A Dudelange ugyan 4-3-ra kikapott Salzburgban, de már 3-1-re is vezetett, és a francia középpályás két parádés gólt is szerzett.

Bibras Natcho (izraeli, Rubin Kazany): A kazanyiak is két győzelemmel rajtoltak az orosz bajnokságban, és az izraeli középpályásuk is elkapta a fonalat. Natcho két meccs alatt három gólnál tart, a hétvégén kettőt vágott az Alanyija Vlagyikavkaz ellen.

Neymar (Brazília): A brazil olimpiai válogatott egyelőre esélyeshez méltóan szerepel Londonban, két mérkőzés után máris ott van a legjobb nyolc között. Egyiptomot 3-2-re, Fehéroroszországot pedig 3-1-re győzte le, Neymar mind a két meccsen betalált.

Csatárok
Moussa Konaté (Szenegál): Az afrikai ország együttese nehéz csoportban van az olimpián, ám a házigazda brit csapat és Uruguay ellen is remekül helytállt. Két meccs után négy pontjuk van a szenegáliaknak, és mind a három találatukat Konaté szerezte, aki jelenleg vezeti a góllövőlistát Londonban.

Jerry Bengtson (Honduras): A közép-amerikai ország játékosait eddig kevesen ismerték Európában, de Bengtsont immár aligha fogják összekeverni egy svéd játékossal. A csatár háromszor volt gólkirály hazájában, és jó úton halad afelé, hogy az olimpián is az legyen, hiszen két meccsen háromszor volt eredményes.

www.globalsoccerapp.com