Vágólapra másolva!
Az ABC című spanyol napilapnak adott interjújában José Mourinho, a Real Madrid labdarúgócsapatának spanyol vezetőedzője elismerte, 2007-ben majdnem angol kapitány lett. De végül azért utasította vissza, mert tudta, két hónap múlva boldogtalan lenne.

Miután az angol labdarúgó-válogatott 2007-ben elbukta az Európa-bajnoki selejtezőket, a távozó Steve McClaren helyett majdnem José Mourinho lett a szövetségi kapitány.

A Real Madrid edzője ugyanabban az évben távozott a Chelsea-től, éppen munka nélkül volt, és ugyan az angol szövetség (FA) úgy vélte, ő a legideálisabb jelölt a posztra, visszautasította az ajánlatot.

"Sokat gondolkodtam a dolgon, de végül nemet mondtam, mert tudtam, két hónap múlva már boldogtalan lennék" - nyilatkozta Mourinho a spanyol ABC-nek adott interjújában. "A szövetségi kapitányi poszt nem lenne megfelelő nekem, hiszen havonta egy meccset játszhatnék, csak kétévente lenne komoly verseny."

A 49 éves szakember reméli, hogy hosszú távon Madridban maradhat, és letelepedhet családjával az elmúlt évek vándorlásai után.

"Élvezzük a családommal azt a stabilitást, ami hiányzott az utóbbi években. Szükségem volt a Real Madridra, hogy pályafutásom teljes legyen" - tette hozzá.