Vágólapra másolva!
A február elsejei 74 halálos áldozatot és több száz sebesültet követelő Port Szaíd-i stadionkatasztrófa óta minden labdarúgó-mérkőzést elhalasztottak Egyiptomban, ám az újonnan megválasztott szövetség elnöke úgy véli, a bajnokságnak zárt kapuk mögött folytatódnia kell.

Az Egyiptomi Labdarúgó Szövetség újonnan megválasztott elnöke, Anvar Szaleh bejelentette, amint lezárulnak a február elsejei stadionkatasztrófa vizsgálatai, azonnal folytatódhat a helyi labdarúgó-bajnokság, igaz, egyelőre csak zárt kapuk mögött rendeznének mérkőzéseket.

"A bajnokság zárt kapuk mögött indul újra, de minden a vizsgálatok eredményétől függ. a legfontosabb a biztonság kérdése, ha ezt meg tudjuk oldani, a szurkolók fokozatosan visszatérhetnek majd" - jelentette ki Szaleh.

A február elsején, Port Szaídban rendezett, a helyi al-Maszri és az első helyen álló kairói al-Ahli mérkőzését követően a hazai szurkolók elözönlötték a pályát, és összecsaptak a rivális klub szimpatizánsaival, játékosaival és a biztonsági erőkkel. Hetvennégy ember - köztük egy rendőr - vesztette életét és közel ezren megsebesültek.