Vágólapra másolva!
Már szerdán, Newcastle-ben kijavítaná Alex Ferguson a Manchester United hétvégi hazai vereségét. A skót edző el sem hiszi, hogy csapata kikapott, a forduló előtt még sereghajtó Blackburn Rovers trénere pedig ugródeszkának használná az Old Traffordon aratott győzelmet.

Ferguson kirakta a csapatból Rooney-t

A Ferguson hetvenedik születésnapján rendezett meccsen Ayegbeni Yakubu góljaival már 2-0-ra is vezetett a Rovers, s bár Dimitar Berbatov duplájával egyenlített a ManUnited, végül Grant Hanley fejesgóljával csak kicsikarták a győzelmet a vendégek. A döntő találatban alaposan benne volt a MU nyáron igazolt kapusa, David de Gea is.

"Két szörnyű gólt kaptunk, egy ilyen meccset ezt nem engedhetjük meg magunknak. A Blackburn az életéért harcol, számítani lehetett rá, hogy nagyot küzd majd, de aki ilyen gólokat kap, óriási esélyt ad az ellenfelének" - magyarázta Ferguson.

"Csalódott vagyok, egyszerűen nem hiszem el, hogy kikaptunk. Álmomban sem gondoltam ilyen eredményre. Nem fogunk sokszor így játszani. Pont a szezon kritikus részében jött ez a vereség. Szerdán Newcastle-be megyünk, ahol már jó eredményt szeretnénk elérni."

Ferguson számára nehéz szezon az idei: a városi rivális Citytől 6-1-re kapott ki a csapata az Old Traffordon, a Bajnokok Ligájában pedig már a csoportkör után kiesett, miután harmadikként végzett a Benfica és a Basel mögött.


A csapatot sújtó sérüléshullám miatt Ferguson szokatlan összeállításban volt kénytelen pályára küldeni a csapatát, Michael Carrick a középpálya helyett a védelemben játszott, Wayne Rooney pedig még a kispadra sem ülhetett le, Pak Dzsi-szung középre húzódott, de ott nem ment neki a játék.

A Blackburn menedzsere, Steve Kean szerint fiatal csapatának igazi ugródeszka lehet ez a győzelem. Számos drukker az edző távozását követelte az elmúlt hetekben, ám Kean a győzelmet kihasználva fegyverszünetet hirdetett, mondván, a tulajdonosok és a játékosok úgyis mellette vannak, jó lenne tehát, ha a szurkolók parázs hangulatot teremtenének a hazai meccseken.