Vágólapra másolva!
Futács Márkó annak ellenére élvezte a játékot a Chelsea elleni FA-kupa meccsen, hogy csapata, a Portsmouth 4-0-ra kikapott a Stamford Bridge-en. Futács nagy csatát vívott John Terryvel, és örült annak, hogy a Chelsea a legerősebb csapattal állt fel, csak azt sajnálta, hogy ne tudott mezt cserélni nagy kedvencével, Fernando Torresszel.

Futács úgy látta, annak ellenére, hogy végül négy góllal kikapott csapata, nem játszottak alárendelt szerepet. "A hajráig pariban voltunk a Chelsea-vel, sőt, a találkozó elején nekünk volt gólszerzési lehetőségünk. Nekem 1-0-s hazai vezetésnél adódott ziccerem, a balról érkező passz után kapura fordultam és ballal, a hosszú sarkot céloztam meg, de Petr Cech lábbal hárított. A kipattanót a társam kapura fejelte, azt viszont Terry vágta ki, majd újabb lövés következett, amit már a kapus fogott."

Az U20-as válogatott Egyiptomban vb-bronzig jutó csatár élvezte a játékot, és sokszor találkozott John Terryvel, ami szerinte a későbbiekben biztosan a javára válik. "Terry nem volt durva, még csak keménynek sem jellemezném, viszont mozdulatain, a helyezkedésén látszott, intelligens futballista. És egy kis pimaszságért, turpisságért sem megy a szomszédba: amikor készültem fejelni, felugrani, rendre úgy ért oda mellém, hogy kicsit kibillentsen az egyensúlyomból, s ebből előnyt kovácsoljon. Amúgy minden riválison érződött, nem néznek le bennünket, fontos volt számukra ez a győzelem, hiszen a londoni klubnál kimondott cél az FA-kupa-győzelem."

Futács örült annak, hogy a Chelsea a legerősebb összeállításában játszott, mert így találkozhatott nagy kedvencével, Fernando Torresszel. "Terveztem, hogy vele cserélek mezt, de a lefújás után nem találtam, én pedig nem akartam ott ácsorogni a játékoskijáróban és várni, hátha előkerül. Így inkább megtartottam azt a dresszt, amiben szerepeltem - ez is egy fontos ereklye marad".

A Portsmouth edzője, Michael Appleton a meccs után az egész csapatot dicsérte, Futács pedig már lelkesen készül a West Ham elleni bajnokira, és abban bízik, ha továbbra is számít rá az edzője, pár héten belül jó formába kerülhet.