Vágólapra másolva!
A Vasas labdarúgócsapatának előző vezetése nem érzi hibásnak magát a kialakult helyzet miatt, Farkas Balázst pedig derült égből villámcsapásként érte, hogy távoznia kell a Fáy utcából, ahol több mint négyhavi bérével tartoznak.

A Vasasnál hétfőn elküldték Marijan Vlak vezetőedzőt, a helyére Urbán Flóriánt nevezték ki, és bejelentették, hogy az eddigi 44 fős keretet 24 fősre csökkentik. Közleményében a klub kiemelte, hogy nem a szakmai stábnak szólnak a drasztikus változások, hanem az előző vezetésnek, amely ekkora keretet hozott össze.

A jelenlegi vezetés szerint júniustól októberig tartó időszakban duzzadt 44 fősre a keret, ekkor Erdős László, majd Füzesi Zsolt volt az ügyvezető igazgató. Füzesit nem sikerült elérnünk, Erdős pedig szűkszavúan kommentálta a hírt: "Nem hiszem, hogy rólam szólna ez a közlemény, ezért nagyon nincs is miért megszólalnom az ügyben."

Megszólalt viszont Farkas Balázs, a csapat rutinos középpályása, aki rajta van a távozó játékosok listáján. "Szerintem nemcsak én lepődtem meg, hanem még azok is, akik ezt a döntést hozták. Szombaton még hívogattak a vezetők, hogy kész van-e a piros útlevelem az amerikai edzőtáborhoz, sőt még vasárnap este sem volt semmi előszele annak, hogy már nem tartanak rám igényt."

Farkas elmondta, állítólag nem szakmai okai voltak annak, hogy elküldték, hanem a klub nem tudta már állni a fizetését. "Nyár óta vagyok a Vasasnál, ahol több mint négyhavi fizetéssel tartoznak nekem. Ugyanakkor messze nincs az én jövedelmem azon a szinten, mint a legjobban fizetett játékosoké, szóval nem értem, hogy miért nekem kell mennem."

A Vasas közleményében úgy fogalmazott, azt szeretné, hogy ne arctalan zsoldosokból és vendégmunkásokból álljon a csapat, hanem olyan játékosokból, akik minden egyes összecsapásra szívvel-lélekkel mennek ki a pályára és megszakadnak a győzelemért.

Farkas Balázs szerint ő nem a zsoldosok közé tartozott. "Akinek nem inge, nem veszi magára ezt a kijelentést, de szerintem a Vasasnál sem ebbe a kategóriába soroltak engem."

A középpályás Székesfehérváron is hasonló utat járt be, hiszen a Mezey Györgyöt váltó Paulo Sousa nem tartott rá igényt, de a játékos nem tört meg az utóbbi időkben történtek miatt.

"Szakmailag óriási csőd az, ami most velem zajlik. Papíron még 2013 júniusáig a Vasas játékosa vagyok, a szerződésemet nem bontották fel, azt sem tudom, hogy kivel kell erről tárgyalnom. Ahogy korábban Székesfehérváron kibabrált velem az új szakmai stáb, itt is ugyanúgy jártam, szerettem volna a csapattal edzeni, de az első keretből kitettek, az NB III-as csapat pedig megszűnt, így még ott sem kezdhetem el az alapozást. A pályafutásom végén írandó könyvemben egy nagy fejezetet szentelek majd a Vasasnál töltött időnek, de nem sok pozitívumot tudok majd írni róla. Ugyanakkor nem szabad megtörnöm, a mai világ olyan, hogy ha beteg vagy, akkor el kell végezned az orvosi egyetemet, ha meg akarsz gyógyulni, a Vasasnál pedig lassan elintézik nekem, hogy mire befejezem a pályafutásom, profi munkajogász is legyek, annyit kell foglalkoznom a jogi ügyekkel. Érdekesen működik ez a klub, mindenesetre remélem, hogy lassan rátér a helyes útra, amire a magyar klubok 80 százaléka már jóval korábban rátért."