Vágólapra másolva!
Fociban a hét csúcspontja a vasárnapi milánói derbi volt, amelyet az Inter elsősorban a védekezésének köszönhetően nyert meg, ennélfogva a kapusuk és két hátvédjük is bekerült a hét válogatottjába.

Kapus
Júlio César (brazil, Internazionale): A milánói derbin a Milannak volt több helyzete, a három pont mégis az Interé lett, amiben nagy szerepe volt kapusának is. Júlio César a második félidőben több nagy bravúrt is bemutatott, kétségbeejtve a Milan támadóit és szurkolóit.

Hátvédek
Fousseni Diawara (mali, Ajaccio): Ugyan még mindig a korzikai együttes áll az utolsó helyen a Ligue 1-ben, de a hétvégén az Auxerre ellen aratott győzelmével pontszámban két csapatot is sikerült utolérnie. A három piros lapot hozó, kifejezetten kemény mérkőzésen a hazaiak győztes gólját a mali jobbhátvéd szerezte.

Kurt Zouma (francia, Saint-Étienne): A mindössze 17 éves középhátvéd rövid idő alatt közönségkedvenc lett Saint-Étienne-ben, köszönhetően rendkívül lelkes játékának, na meg annak, hogy kifejezetten fontos gólokat szerez. A hét végén például a Sochaux ellen nyert találatával csapata.

Fernando Amorebieta (venezuelai, Athletic Bilbao): A baszkok szinte észrevétlenül léptek egyre feljebb a tabellán, immár az ötödik helyet foglalják el a Primera Divisiónban. A hét végén ráadásul fontos mérkőzést nyertek a negyedik Levante ellen, többek között a középhátvéd Amorebieta fejesgóljával.

Nagatomo Juto (japán, Internazionale): A Milan elleni rangadó előtt sokan úgy vélték, hogy a japán védő lehet az Inter gyenge pontja, ám Nagatomo remekül megállta a helyét, pedig a hajrában már nem balhátvédként, hanem a védelem jobb oldalán szerepelt. Rendkívüli munkabírása és határtalan lelkesedése azonban mindkét oldalón jól jött.

Középpályások
Nathan Dyer (angol, Swansea City): Az újonc az Arsenal ellen is megmutatta, hogy nem véletlenül áll a Premier League középmezőnyében, kifejezetten tetszetős futballt produkálva győzött. A jobbszélső Dyernek is nagyon jól ment a játék, hiszen kiharcolt egy tizenegyest, és gólt is szerzett.

Sebastiano Giovinco (olasz, Parma): A pármaiak az Internazionale elleni súlyos vereség után edzőt váltottak, Roberto Donadoni bemutatkozása pedig remekül sikerült, hiszen a csapat legyőzte a Sienát. Az új mester a középpályán kötetlen szerepkört adott Giovincónak, aki egy góllal és egy gólpasszal hálálta meg a bizalmat.

Michael Carrick (angol, Manchester United): A Bolton Wanderers elleni meccs után mindenki a MU első gólját szerző Paul Scholesról beszélt, aki valóban rendkívül pontosan passzolt, de ez mit sem ért volna, ha mellette Carrick nem játszik legalább olyan labdabiztosan, és nem fut körülbelül kétszer annyit. Arról nem is beszélve, hogy egy gólt azért Carrick is összehozott.

Nené (brazil, Paris-SG): Carlo Ancelotti bajnoki bemutatkozása a párizsi kispadon jobban nem is sikerülhetett volna, hiszen a PSG 3-1-re legyőzte a Toulouse-t, és így tartja vezető helyét a Ligue 1-ben. A brazil balszélső kiváló teljesítményt nyújtott, két gólt is szerzett, amit a L'Équipe nyolcas osztályzattal jutalmazott.

Csatárok
Loic Rémy (francia, Olympique Marseille): Angol lapértesülések szerint a Tottenham Hotspur edzője, Harry Redknapp személyesen nézte meg a Vélodrome stadionban legújabb kiszemeltjét. Rémy alighanem meggyőzte őt, a Ligue 1 rangadóján ugyanis az OM az ő duplájával verte 2-0-ra a Lille-t.

Radamel Falcao García (kolumbiai, Atlético Madrid): A téli szünetben edzőváltáson átesett madridiak új szakvezetője, Diego Simeone hazai pályán magabiztos győzelemmel debütált, amiért a kolumbiai csatárnak mondhat nagy köszönetet. Falcao García kétszer is betalált, és végig tarthatatlan volt a Villarreal védői számára.

www.global-soccer.eu