Vágólapra másolva!

A Nemzeti Sport szerint felszámolási eljárás indult az Újpest ellen, a klub nem tud róla

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) felszámolási eljárást kezdeményezett az Újpest FC Kft. ellen - adta hírül a Nemzeti Sport. Az Újpest FC péntek közleménye szerint a klub még semmilyen hivatalos értesítést nem kapott az ügyben.

"A Nemzeti Sportközpontok szolgáltatásidíj- és közüzemiköltség-tartozás jogcímén idén június huszadikán adta be felszámolási kérelmét a Fővárosi Bírósághoz az Újpest FC Kft. ellen" - nyilatkozta a lapnak Vígh László kormánybiztos, a Nemzeti Sportközpontok vezetője.

"A hatályos jogi rendelkezések szerint a tartozás pontos összegéről nem adhatok felvilágosítást. Az intézet munkatársai számos tárgyalást folytattak az Újpest FC Kft. illetékeseivel a cég tartozásának rendezése érdekében. A megbeszélés eredményeként megegyezés született a fizetés átütemezéséről. Ezt azonban nem tartotta be az Újpest FC Kft., így a tartozások kiegyenlítésének tartós elmaradása után több alkalommal írásban - legutóbb május tizenkettedikén - és szóban is felkérték az intézet munkatársai a káefté illetékeseit a tartozás rendezésére. Ennek eredményeként az elmaradás elenyésző részét törlesztette a cég."

Ezt követően kezdeményezte a felszámolási eljárást az Újpest FC Kft. ellen az NSK. Az Újpest FC péntek esti közleménye szerint a klub még semmilyen hivatalos értesítést nem kapott az ügyben.

"A sajtóban eddig megjelent hírek részben valótlanok, ugyanis sportszervezetünk ellen senki nem rendelt el felszámolást. Legfeljebb annyi történhetett - hangsúlyozzuk, hogy az ügyben az Újpest FC semmilyen hivatalos értesítést nem kapott -, hogy az NSK felszámolási eljárást kezdeményezett az Újpest FC Kft. ellen. Amennyiben ez valóban megtörtént, akkor ez azt vonja maga után, hogy a Fővárosi Bíróság az Újpest FC Kft-hez fordul, és nyilatkoztatja arról: elismeri-e azt, hogy van lejárt, nem vitatott tartozása az NSK felé."

Az Újpest a közleményben kitért arra, hogy továbbra is a Megyeri úti stadionban kívánja megrendezni a hazai meccseit. "Az általunk bérelt Szusza Ferenc Stadion olyan infrastrukturális hiányosságokban szenved, amely problémákat rövid határidőn belül meg kell oldani, és amely megoldása a bérbe adó, tehát az NSK kötelezettsége, továbbá amelyet az NSK sajnos ezirányú felhívásunk ellenére eddig nem teljesített. Figyelemmel arra, hogy az Újpest FC Kft. a jövőben is a Szusza Ferenc Stadionban szeretné a mérkőzéseit megrendezni, ezért - bár ezirányú jogszabályi kötelezettsége nincs, hanem ez hangsúlyozottan az NSK kötelezettsége - az infrastrukturális problémákat meg kívánja oldani. Ennek megfelelően - mint korábban is hírül adtuk - pályázatot adtunk be felvállalva azt, hogy amennyiben pályázatunk sikeres lesz, az Újpest FC Kft. biztosítja az előírt önrészt, azaz a költségek 30 százalékát."