Vágólapra másolva!
Egy orosz vállalkozó kétszáz millió eurót hajlandó befektetni a Monaco focicsapatába, amely jelenleg a francia másodosztályban szerepel, írja a Nice Matin című lap II. Albert hercegre hivatkozva. Az újság szerint az orosz befektető az Uralkalia cég korábbi tulajdonosa, Dmitrij Ribolovlev lehet.

A Monaco csapata a hercegséget képviseli, II. Albert herceg pedig gyakorlatilag tulajdonosként tevékenykedik a klubnál. A hétszeres francia bajnok együttes folyamatosan hanyatlik a 2004-es Bajnokok Ligája-döntős szereplése óta.

A monacói herceg a héten bejelentette, hogy megvitatja az adásvétel kérdését a klubvezetőségével. Amennyiben az orosz üzletember megveszi a klubot, a Lenta.ru szerint a herceg egyik barátja, a futballmenedzser Jean-Marc Goiranar lehet az új elnök.

Ribolovlev az Uralkalia vállalat igazgatótanácsának az elnöke, illetve a többségi részvénycsomag tulajdonosa volt 1996-tól. 2010-ben eladta az értékpapírok 53,3 százalékát Sulejman Kerimovnak, az Anzsi Mahacskala tulajdonosának.

2011-ben a Forbes magazin 9,5 milliárd dollárra becsülte Ribolovlev vagyonát, aki tavaly a világ 79. leggazdagabb emberének számított.