Vágólapra másolva!
Fordítva hímezték az olasz labdarúgó-válogatott hivatalos mezére a nemzeti színeket, az olaszok így "magyaros" mezben léphetnek pályára Uruguay ellen.

Megújult az olasz labdarúgó-válogatott meze, a csapatot már hét éve szponzoráló sportmárka divatosabb, modernebb technológiájú mezbe öltöztette a játékosokat. A retró stílusával trendi és a testhőmérsékletet is szabályozni képes felső bemutatóján azonban kiderült, hogy a válogatott új dressze nem hibátlan. A kék felsőrész fehér gallérján végigfutó csíkon az olasz nemzeti színek rossz sorrendben szerepelnek, felül van a piros és alul a zöld.

"Az új mezzel Olaszország Magyarországnak öltözik" - írták a sportlapok, melyek arra emlékeztettek, hogy 1990-ben az olasz vasutak is tévedésből magyaros sorrendben díszítette a három színnel az olasz szerelvényeket, amelyeket utána át kellett festeni.

Ha kedd estig nem történik csere, akkor a Cesare Prandelli szövetségi kapitány csapata a hibás mezben fog pályára lépni Uruguay ellen. A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságra már kijutott Olaszország a római stadionban játszik felkészülési meccset a dél-amerikai csapattal.