Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázst a csapatkapitányi karszalag marasztalhatja a PSV Eindhovennél. A holland élcsapatban meghatározó szerepet betöltő középpályás a Telegraph-nak adott interjújában nem titkolta, hogy számára döntő jelentősége van a titulusnak.

"Rengeteget jelentett számomra, hogy még ha csak egy felkészülési meccsen is, de viselhettem a csapatkapitányi karszalagot" - nyilatkozta a holland lapnak a 24 éves futballista a holland lapnak, aki a Telstar ellen 2-1-re megnyert meccsen gólt is szerzett. "Ha a klub jelezné, hogy a jövőben akár a PSV kapitánya is lehetek, azt mindenképp figyelembe venném, amikor fontolóra veszem az ajánlatokat".

A magyar válogatott kulcsembere röviden kitért a jövőjére is. "A klub a tavalyi év végén megtette az ajánlatát a hosszabbításra, és nemsokára folytatjuk a tárgyalásokat.

Dzsudzsák Balázs a harmadik idényét tölti az eindhovenieknél, ahová 2013-ig köti szerződése. A jelenlegi bajnokságban tíz gólt szerzett és tizenkét gólpasszt adott, összesen 38 találatnál tart az Eredevisiében.

A szélső elismerte a lapnak, hogy Affelay távozása után nagyobb terhet kell viselnie a pályán. "Affelay döntése teljesen érthető, hiszen nem akárhová, hanem a Barcelonához hívták. Mostantól több felelősséget kell vállalnom, de nem csupán a pályán, hanem azon kívül is. Szeretnék még inkább meghatározó ember lenni, és többször meg kell mondanom az edzőnknek, ha érzésem szerint valami nem úgy megy, ahogyan mindketten szeretnénk".