Vágólapra másolva!
December 21-én pótolják a játékosok sztrájkja miatt elmaradt első fordulót az olasz labdarúgó-bajnokságban. Erről a Serie A-ban szereplő húsz csapat vezetőinek csütörtöki gyűlésén döntöttek.

Az első kört eredetileg augusztus 27-28-án rendezték volna, de a liga és a játékosokat képviselő szakszervezet a tervezett rajtig nem jutott egyezségre egymással a kollektív szerződésről, így a futballisták nem léptek pályára. Később a felek egy ideiglenes, júniusig érvényes megállapodást kötöttek, így a bajnokság szeptember 9-én a második fordulóval kezdődött.

Az első forduló programja:
Siena - Fiorentina
Cagliari - Milan
Napoli - Genoa
Udinese - Juventus
Parma - Catania
Novara - Palermo
Lazio - Chievo
Internazionale - Lecce
Bologna - Roma
Atalanta - Cesena

* * *

Combizomhúzódása miatt körülbelül egy hónapig nem léphet pályára Alexandre Pato, az AC Milan brazil válogatott futballistája. A klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint a 21 éves támadó szerdán, az Udinese elleni 1-1-re végződött bajnokin egy teljesen ártalmatlan szituációban sérült meg. Massimiliano Allegri vezetőedzőnek rendkívül nehéz dolga van, ugyanis a bajnokcsapat támadói közül Pato mellett Zlatan Ibrahimovic és Robinho sem bevethető.