Vágólapra másolva!
Második meccsét is megnyerte a Bundesligában a Mainz, amely Freiburgból hozta el a három pontot, a győztes csapatban Stieber Zoltán kispados volt. A Hoffenheim Sejad Salihovic hatalmas szabadrúgásgóljával legyőzte a bajnok Dortmundot, míg a Bayern München a 91. percben harcolta ki a győzelmet Wolfsburgban.

A Hoffenheim lassan mumusa lesz a Dortmundnak, amely tavaly két meccsen csak egy pontot szerzett, most pedig tavaszig várnia kell ahhoz, hogy ismét felmutasson valamit, mert Salihovic elképesztő szabadrúgásgóljával a Hoffenheim elvette a bajnok veretlenségét.

Salihovic nagyon eltalálta:


A rekordbajnok Bayern München vereséggel kezdte a bajnokságot, de a Wolfsburg ellen tudott javítani, igaz, ehhez egy bírói hiba is kellett, Helmes ugyanis szabályos gólt fejelt az első félidőben, de az asszisztens lest jelzett. Amikor úgy tűnt, második meccsét sem nyeri meg a Bayern, a 91. percben egy balról visszagurított labdát Luiz Gustavo 16 méterről a jobb alsóba lőtt.

A Bayern győztes gólja:


A Mainz és a Hannover is két győzelemmel kezdte az idényt, előbbinél Szalai Ádám még sérült, Stieber Zoltán pedig nem kapott szerepet a Freiburg elleni 2-1-s siker alkalmával. A Mainz a második félidő közepén egy szöglet után szerzett vezetést, az első kísérletet a gólvonalról még mentette egy hazai védő, de a kipattanót Risse a léc alá vágta.

A hajrában Choupo-Moting egy kapufás lövéssel fejezett be egy kontrát, és mivel Cissé csak a 91. percben szépített, mind a három pontot besöpörte a Mainz.

Freiburg - Mainz 1-2:

A Hannover is idegenben, Nünrnbergben nyert, az első fordulóban egy, a hétközi norvég-cseh válogatott meccsen két gólt szerző Abdellaoue most is betalált, egy jobboldali beadás után ugyan rosszul találta el a labdát, de az így is becsorgott, majd Rausch büntetőből duplázta meg az előnyt. A Nürnberg a második félidő elején Pekhart szép fejesével megfelezte a különbséget, de ennél közelebb nem tudott kerülni.

Nürnberg - Hannover 1-2:


A játéknap legfölényesebb győzelmét a Schalke aratta, amely 0-1-ről fordított, a Köln a 12. percben lepte meg a gelsenkirchenieket, amikor Peszko önzetlenül passzolt az üres kapuval szemben érkező Podolskihoz. A Schalke a félidő végén ébredezett, és előbb Huntelaar egyenlített egy kezezés után megítélt büntetőből, majd ugyanő szerezte a vezetést eredményező gólt is, amikor a bal sarokba fejelt Höger beadása után.

A hangosbemondó még a holland gólját közölte a szurkolókkal, amikor Holtby a bal sarokba csavarva 3-1-re alakította az állást, majd a 17 perces gólzáport Raúl zárta le, aki zseniálisan emelte át a kapust. A végén még Jurado segített Huntelaarnak összehozni a mesterhármast, így a Schalke 5-1-es győzelemmel szerezte meg első pontjait.

Schalke-gála Huntelaar-triplával és gyönyörű Raúl-góllal:


Van már pontja a Hamburgnak és a Herthának is, miután a két csapat 2-2-re végzett egymással, a berliniek kétszer egyenlítettek, másodszor a 88. percben, amikor Mijatovic a rosszul kimozduló Drobny hibájából fejelt gólt. A Hamburgban Nagy Dániel nem volt a keretben.

HSV - Hertha 2-2:

Döntetlent játszott egymással az első fordulóban egyformán győztes Mönchengladbach és Stuttgart, a vendégeknél Hajnal Tamás a kezdőcsapat tagja volt, majd a 72. percben lecserélték.

Bundesliga, 2. forduló:
Hoffenheim - Borussia Dortmund 1-0 (1-0)
gól:
Salihovic (9.)

Wolfsburg - Bayern München 0-1 (0-0)
gól:
Luiz Gustavo (91.)

Freiburg - Mainz 1-2 (0-0)
gól:
P.D. Cissé (91.), illetve Risse (64.), Choupo-Moting (79.)

Hamburg - Hertha BSC 2-2 (1-1)
gól:
Petric (25., 11-esből), Szon (61.), illetve Torun (43.), Mijatovic (88.)

Schalke - Köln 5-1 (1-1)
gól: Huntelaar (42., 47., 84., az elsőt 11-esből), Holtby (48.), Raúl (59.), illetve Podolski (12.)

Nürnberg - Hannover 1-2 (0-2)
gól: Pekhart (56.), illetve Abdellaoue (16.), Rausch (27., 11-esből)

Mönchengladbach - Stuttgart 1-1 (0-0)
gól:
Daems (67., 11-esből), illetve Cacau (71.)
kiállítva: Brouwers (80., Mönchengladbach)

A vasárnapi program:
Kaiserslautern - Augsburg 15.30
Leverkusen - Werder Bremen 17.30