Vágólapra másolva!
Az argentin középpályás, Javier Pastore nem sokat mutatott a Copa Américán, hiszen nem kapott sok lehetőséget, de ennek ellenére a nyári átigazolási piac egyik legkeresettebb játékosának számít. A Palermo klasszisával több sztárklubot is kapcsolatba hoztak, és a szicíliaiak elnöke, Maurizio Zamparini szerint a napokban komoly ajánlatot kaptak érte - a kérdés már csak az, hogy honnan.

A palermói sportvezető egy olasz rádióadónak kijelentette, hogy egy európai topcsapat bejelentkezett Pastoréért. "Hétfőn egy nagy európai egyesület felvette velem a kapcsolatot, és ara kértek, hogy az 50 millió eurós vételárat engedjem le 45 millióra. Azt mondtam nekik, hogy beszéljenek a játékos menedzserével, Marcelo Simoniannal" - állította Zamparini, aki azt is hozzátette, hogy véleménye szerint az ügy tíz napon belül eldől.

A palermóiak elnökét ismerve korántsem biztos, hogy állítását komolyan lehet venni, mindenesetre az olasz sajtóban rögtön megindultak a találgatások, hogy melyik egyesület is jelentkezett Pastoréért.

A legtöbben biztosra veszik, hogy valamelyik angol klubról van szó, és a legvalószínűbbnek a Manchester Unitedet tartják. Sir Alex Ferguson Wesley Sneijder megszerzéséről már lemondott, de egy kreatív középpályás jól jönne a számára, és Pastore beleillene abba a koncepcióba, hogy a MU igyekszik fiatalabb, feltörekvőben lévő focistákat igazolni.

További átigazolási hírek:
Az AS Roma 4,5 millió euróért leigazolta a Sporting Gijón balhátvédjét, José Ángelt. A Lazio argentin csatárát, Mauro Záratét a Paris Saint-Germainnel hozták kapcsolatba. A Juventus érdeklődik a francia Le Mans paraguayi válogatott középpályása, Marcelo Estigarribia iránt.

www.global-soccer.eu