Vágólapra másolva!
Rövid időn belül a sokadik futballista keveredett szexbotrányba Angliában, ezúttal Ryan Giggsről derült ki, hogy hét hónapig egy korábbi walesi szépségkirálynővel csalta a feleségét. Alex Ferguson, a Manchester United edzője a hétvégi BL-döntő miatt nem örült annak, hogy a média Giggs botrányán csámcsog, de határozottan kijelentette, hogy a walesi sztár kezdő lesz a Barcelona ellen.

Ryan Giggset legendáját mindenki példás családapának gondolta, 2002 óta élt együtt Stacey Cooke-kal, akit 2007-ben vett feleségül, és akitől két gyermeke született, a nyolcéves Libby és az ötéves Zach.

Giggs tavaly szeptemberben, egy londoni szórakozóhelyen ismerkedett meg Imogen Thomasszal, a korábbi walesi szépségkirálynővel, aki 2006-ban szerepelt a Big Brother nevű valóságshow-ban, és volt már egy híres focista barátnője, amikor a Tottenham válogatott csatárával, Jermain Defoe-val járt.

Giggs és Thomas románca egyre jobban elmélyült, a pár a Mnachester idegenbeli meccseit használta fel a légyottokhoz, de a kapcsolat nem csak a szexen alapult, Thomas úgy nyilatkozott, Giggs élete szerelmének nevezte őt. Thomas idén tavasszal nyilvánosságra akarta hozni a történteket, de Giggs bírósági úton elérte, hogy az ügy ne kapjon publicitást. A Sun című bulvárlap áprilisban szellőztette meg, hogy Thomasnak egy híres futballistával volt viszonya, de Giggs neve helyett csak annyi szerepelt a történetben, hogy egy nős focistáról van szó.

Május 8-án aztán a Twitter nevű közösségi oldalon megjelent, hogy Giggs a szóbanforgó játékos, és bár a focista ügyvédjén keresztül pert indított a Twitter ellen, hétfőn John Hemming angol parlamenti képviselő is megnevezte a MU-játékost, amikor azzal állt elő, nem kéne börtönbe küldeni azt a 75 ezer Twitter-felhasználót, aki felfedte a letiltott információt.

Az eset nagy vihart kavart Angliában, és nem jött jól a MU-nak, amely szombaton BL-döntőt játszik a Barcelona ellen a londoni Wembley-ben. Alex Ferguson, az újdonsült angol bajnok edzője kiállt Giggs mellett, és azt mondta, az incidens ellenére a walesi középpályás az első perctől pályán lesz a Barca ellen.

"A média egy nehezen legyőzhető szörnyetegnek tűnik ezekben a napokban" - mondta Ferguson, aki nem értett egyet azzal a felvetéssel, hogy a Barcelona lenne a BL-döntő esélyese, és példának a 2008-as, elődöntőbeli párharcot hozta fel, amelyen kapott gól nélkül ment tovább a MU.