Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája döntőjében ismét bebizonyosodott, hogy jelenleg nincs jobb csapat a Barcelonánál. A katalán együttesből hárman is ott vannak heti álomcsapatunkban, az olasz kupát megnyert Internazionalét ketten képviselik, de az ír válogatottból és a Penarolból is be lehetett kerülni.

Kapus:

Júlio César (brazil, Internazionale): A milánóiak végül trófeával zárták a szezont, hiszen az olasz kupa döntőjében legyőzték a Palermót. A 3-1-es eredmény is mutatja, hogy a meccs kifejezetten szoros volt, és az Inter sokat köszönhet kapusának, aki bemutatott pár bravúros védést.

Hátvédek:

Stephen Kelly (Írország): A Dublinban rendezett Brit-kupa az angolok nélkül ugyan mind színvonalban, mind nézőszámban elmaradt a várakozástól, de az írek számára a torna megnyerése mindenképpen önbizalomnövelő lehet. Giovanni Trapattoni csapatából főleg a jobbhátvéd Kelly emelkedett ki, aki végig hiba nélkül futballozott, a skótok ellen egyszer a gólvonalról mentett.

Pape Diakhaté (szenegáli, Olympique Lyon): A lyoniaknak a Ligue 1 utolsó fordulójában nyerniük kellett a kiesés ellen küzdő AS Monaco otthonában ahhoz, hogy biztosan megszerezzék a bronzérmet. Ez össze is jött az OL-nek, köszönhetően Diakhaténak, aki csapata első találatát szerezte.

Edú Dracena (brazil, Santos): A Libertadores-kupa elődöntőjében a brazil klub a paraguayi Cerro Portenót fogadta, és egygólos előnyt szerzett a visszavágóra. A középhátvéd Dracena nem csak hátul remekelt, hanem ő szerezte a meccs egyetlen találatát is.

Dario Rodríguez (uruguayi, Penarol): A montevideói egyesület közel került ahhoz, hogy megismételje egykori nagy sikereit, hiszen a csapat a Libertadores-kupa elődöntőjében szerepel, ahol az első meccset 1-0-ra megnyerte a Vélez Sarsfield ellen, mégpedig az Európát is megjárt balhátvéd góljával.

Középpályások:

Marco Reus (német, Mönchengladbach): A patinás egyesület osztályozóra kényszerült a Bundesligában maradásért, és a Bochum ellen igen csak rezgett a léc. Az idegenbeli visszavágón azonban a csapat legértékesebbnek tartott focistája, a saját nevelésű Reus góljával biztosította a klub bennmaradását.

Pascal Berenguer (francia, Nancy): Michel Platini egykori klubját még a kiesés réme is fenyegette a francia bajnokság utolsó fordulójában, de a Lens elleni magabiztos győzelemmel bennmaradt az élvonalban. A mérkőzésen Berenguer kétszer is betalált, vagyis alaposan hozzájárult a diadalhoz.

Xavi (spanyol, Barcelona): A katalánok a BL-döntőben is hozták a tőlük megszokott játékot, amelynek egyik motorja a 12 kilométert futott Xavi volt. A középpályás a manchesteriek ellen is szinte képtelen volt hibázni, tökéletesen passzolt, és az első gól előtt mértani pontossággal ugratta ki Pedrót.

Andrés Iniesta (spanyol, Barcelona): A Barca másik középpályás zsenije méltó partnere volt Xavinak a Manchester United elleni fináléban. Ő is rendre megjátszható volt, és a megkapott labdákat kiválóan osztotta szét, a kapura is veszélyes volt - ráadásul a statisztikákban egy gólpassz is szerepel a neve mellett.

Csatárok:

Samuel Eto'o (kameruni, Internazionale): A milánóiak csatára bombaformában fejezte be a szezont, és a Palermo elleni kupadöntőn is kiválóan futballozott. A kameruni támadó két találata mellett rúgott egy bődületes kapufát, és minden megmozdulásán látszott, hogy elképesztően érzi a kaput.

Lionel Messi (argentin, Barcelona): Aki még mindig kételkedett afelől, hogy jelenleg Messi a világ legjobb futballistája, az a BL-döntőt követően alighanem minden kétségét elfelejtette. Az argentin zseni szerzett egy szépségdíjas találatot, és folyamatosan pánikban tartotta a manchesteri hátvédeket.

www.global-soccer.eu