Vágólapra másolva!
Több autónyi zalaegerszegi futballhuligán támadt négy szombathelyi szurkolóra szombaton. Az egyik megtámadott Haladás-drukker arc- és orrcsonttörést szenvedett, és látta, hogy a társa fejét a járdaszegélybe verik támadóik, írta a Vasnépe.hu. A két nyugat-magyarországi csapat mérkőzése 1-1-re végződött.

"A múlt szombati ZTE-Haladás után körülbelül 10-12, nagy valószínűséggel egerszegi huligán a zalai vasútállomástól nem messze agyba-főbe vert négy békésen sétáló Haladás-drukkert" - írta a Vasnépe.hu.

A támadás legsúlyosabb sérültje szerint a társa fejét a járdaszigetbe verték a támadók: "A lefújás után még másfél óránk volt a vonat indulásáig. Három társammal bementünk a pálya melletti plázába, ettünk, ittunk, majd gyalog elindultunk a vasútállomásra. Miután mi a többi Hali-szurkolótól külön mentünk, értelemszerűen rendőrök sem biztosították az utat. Mintegy ötven méterre lehettünk az állomástól, amikor hirtelen két-három autó fékezett le mellettünk. Kipattant belőlük egy halom tagbaszakadt ember, és azt kérdezték, hogy szombathelyiek vagyunk-e? Nem hangoskodtunk, sál sem volt a nyakunkban - éppen az ilyen esetek miatt tudjuk, jobb az óvatosság. Nem válaszoltunk a kérdésükre, de ez persze teljesen mindegy volt, mert pár másodperc múlva tízen-tizenketten támadtak négyünkre. Nem sok mindenre emlékszem, az első ütések után elájulhattam. Annyit még láttam, hogy egyik szurkolótársam fejét verik a járda szélébe, aztán én is kaptam az ütéseket a fejemre - innen kezdve filmszakadás."

A szurkolót a zalaegerszegi kórházba vitték, majd még aznap este a rendőrségre, kihallgatásra. Később a szülei vitték át a szombathelyi kórházba, ahonnan szerdán engedték ki.

Amint a drukker a lapnak elmondta, "a rendőrségen sokat nem tudtunk mondani, hiszen sötét volt, és bár az ütlegelés két-három percig is eltarthatott, én hamar elvesztettem az eszméletem. Azt sem láttam, hogy volt-e rajtuk például ZTE-sál vagy sem."

"Kiderült, hogy eltörött az orrom, az arccsontom, és jó néhány zúzódás is van a fejemen, szerencsére műteni nem kell. Hozzáteszem: nemcsak a fejemre kaptam ütéseket, hanem még meg is rugdostak. Két társam szerencsésebben megúszta az esetet, őket még szombat este hazaengedték. Egyiküknek a fejét kellett összevarrni, a másik pedig az arcára kapott ütéseket" - mondta a drukker, aki saját bevallása szerint 1994 óta jár Haladás-meccsekre, nem huligán, nem szokott verekedni.