Vágólapra másolva!
A Videoton jogelődje, a Fehérvár FC nyolc vezetőjét ítélte el pénteken a Székesfehérvári Városi Bíróság. A klub mintegy százmilliós kárt okozott az államnak, a vádlottak többsége pénzbírságot kapott.

Adócsalás bűntette, illetve vétsége miatt szabott ki bírságot a székesfehérvári bíróság a helyi futballklub korábbi vezetőire, illetve vele kapcsolatban álló játékosügynökökre. Az ítélet részben jogerős, többen várhatóan fellebbeznek, mert véleményük szerint nem követtek el bűncselekményt - írta a Népszava napilap.

"A legkisebb büntetés 200 ezer forint, de van egymilliós is. A per kilenc vádlottja közül egy nem vett részt a tárgyaláson, az ő ügyében külön születik majd döntés" - fogalmazott az újság.

A három éve indult perben, a vád szerint 2001-től 2004-ig az új játékosokkal alacsony összegű munkaszerződéseket kötöttek, és fiktív szerződések szerint fizettek nekik, így kerülték meg a járulékfizetést az átigazolásokkor.

Maráczy Endre, a Fehérvár FC egykori ügyvezetője szerint semmilyen hivatalos szerv (így az APEH, az MLSZ, a Labdarúgó Liga és az önkormányzat) nem emelt kifogást az ellenőrzések során.

Az ügyész egyik vádlottra sem kért szabadságvesztést. Sárközi Ilona bírónő figyelembe vette, hogy akkoriban csaknem az egész magyar foci így működött.