Vágólapra másolva!
A Guardian szerint kérdésessé vált, hogy Bukarest meg tudja-e rendezni a labdarúgó Európa Liga jövő évi döntőjét. Az angol lap internetes oldalán megjelent cikk szerint a román fővárosban épülő új stadionban leálltak a munkálatok, így aligha fog elkészülni a júliusi határidőre.

A lap cikkében arról számol be, hogy a lebontott régi bukaresti aréna helyén épülő új stadion, februári látogatásuk idején impozáns látványt nyújtott, ám csupán félkész állapotban volt.

A Guardian szerint az építkezés befejezéséhez száztíz millió euró hiányzik, a város vezetése azonban más területekre kénytelen átirányítani forrásait, elsősorban Bukarest közlekedési vállalatának, valamint hőszolgáltatójának kell rendezni az adósságait. A konszolidáció máris elvitt harmincöt millió eurót, ennek következtében jelenleg szünetelnek a munkálatok az új stadionnál.

Sorin Oprescu, a város polgármestere a román kormány kielégítő szerepvállalását hiányolja. "A kormány nem egészen két hónappal ezelőtt szállt be némi pénzzel a projektbe" - nyilatkozta a politikus, aki azt is elmondta, hogy három éve egyedül finanszírozzák a stadion építését. Oprescu szerint a kormány szándékosan hozza nehéz helyzetbe a stadion építőit, hogy végül majd a megmentő szerepében tündökölhessen.

"Ez elképesztő. Nem bírom felfogni, hogy állíthatják le a stadion építését"- reagált a hírre a román futballszövetség ügyvezetője, Ionut Lupescu. "Hányingerem van ezeknek az embereknek a viselkedésétől. Óriási szégyen lenne, ha elveszítenénk a döntőt. A stadionnak mindenképp állnia kell egy évvel az esemény előtt, mert tíz-tizenöt meccset kell rendeznünk előtte, hogy lássuk, hogyan működik a rendszer."