Vágólapra másolva!
A Barcelona a hazai pályán aratott 5-0-s győzelem után idegenben 3-0-ra nyert az Almería ellen a spanyol Király-kupa elődöntőjében, a katalánok többek között Messit, Xavit és Pedrót pihentetve jutottak a fináléba, amelyben a Sevillát kiejtő Real Madrid lesz az ellenfelük.

Pep Guardiola elmondhatja magáról, hogy a bőség zavarával küszködik, hiszen a padon hagyta Messit, Pedrót, Xavit, Villát, Abidalt és Piquét, de így is olyan nevek jutottak a kezdőbe, mint Busquets, G. Milito, Mascherano, Krkic vagy Afellay.

Az ötgólos előny tudatában nyugodtan játszhatott a Barca, amelyet az sem zavart meg, hogy Feguli révén a 26. percben kapufáig jutott az Almería. Nyolc perccel később a Barca megkezdte erődemonstrációját, Adriano tört előre a bal oldalon, két védőt is átjátszott, majd a hosszú sarokba gurított.

A meccs góljai:


Az Almería kisebb-nagyobb helyzetekig ugyan eljutott, de a gólokat a második félidőben is a Barca szerezte, előbb Dani Alves beadása után Thiago Alcántara fejelt szépen a jobb sarokba, majd a PSV-től érkezett Afellay lőtte meg első gólját új csapata mezében. A Barca így 8-0-s összesítéssel jutott a döntőbe.

A döntőben a Real Madrid lesz Messiék ellenfele, amely egygólos előnyből várta a Sevilla elleni visszavágót, és a nem túl eseménydús meccsen a hajrában biztosította be a továbbjutást. Előbb Khedira zseniális indítása után a kapust is kicselező Özil volt eredményes, majd a 93. percben Adebayor bikázta a léc alá első gólját a Real mezében.

Özil szépen húzta el a kapus mellett Khedira álompassza után:

Adebayor először lőtt gólt a Realban:


Április 20-án eldől, hogy a Real tizennyolcra növeli-e kupagyőzelmei számát, avagy a Barca szerzi-e meg huszonhatodik elsőségét. A két nagyágyú legutóbb 1990-ben találkozott a kupadöntőben, és akkor a Barca ünnepelhetett.

spanyol Király-kupa, elődöntő, visszavágó:
Almería - Barcelona 0-3 (0-1)
gól:
Adriano (34.), Thiago Alcántara (55.), Afellay (65.)
továbjutott: a Barcelona, 8-0-s összesítéssel

Real Madrid - Sevilla 2-0 (0-0)
gól: Özil (81.), Adebayor (93.)
piros lap: S. Sánchez (84., Sevilla)
továbjutott: a Real Madrid, 3-0-s összesítéssel