Vágólapra másolva!
A Real Madrid egygólos győzelmet aratott a címvédő Sevilla vendégeként a labdarúgó spanyol Király-kupa elődöntőjének szerdai, első mérkőzésén. Mivel a Barcelona az Almería ellen az első meccsen aratott ötgólos győzelemmel gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást, érik a két óriás álomdöntője.

A Real győztes gólját a napokban Kaká által burkoltan kritizált Benzema szerezte, aki egy gyönyörű lövőcselt is bevetett, mielőtt ballal Palop kapujába helyezett.


Ahhoz, hogy José Mourinho csapata egygólos előnyből várhassa a visszavágót, kellett Raúl Albiol óriási mentése is, aki az első félidő végén előbb Luis Fabiano kapura gurított labdájába csúszott bele, majd a gólvonalon majdnem átcsorgó labdát pöckölte ki.


A másik ágon a Barcelona nem sokat vacakolt, negyedóra alatt 3-0-s vezetésre tett szert az Almería ellen, Messi előbb egy potyaízű, majd egy okos gólt szerzett, a kettő között pedig Villa is betalált, igaz, az ő góljához is kellett Esteban kapus ügyetlenkedése.

A szünet előtt a nem éppen kosarastermetű Pedro fejelte a negyediket, innentől pedig a Barca már a hétvégi bajnokira tartalékolt, de egy ötödik gólt így is szerzett, Messi pazar passza után Keita gurított a jobb alsóba.


A visszavágókat egy hét múlva rendezik, óriási csodának kéne történnie, hogy ne a Real Madrid és a Barcelona jusson a döntőbe.

spanyol Király-kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Sevilla - Real Madrid 0-1 (0-1)
gól:
Benzema (15.)

Barcelona - Almería 5-0 (4-0)
gól: Messi (9., 15.), Villa (10.), Pedro (30.), S. Keita (87.)